Πολιτική

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Είστε και ένοχοι και άχρηστοι, για αυτό καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας

«Παραμένετε αμετανόητοι και συνεχίζετε να κινήστε στην λεωφόρο της αλαζονείας» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής.
Ανδρουλάκης Τέμπη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στο στόχαστρο προσωπικά έβαλε ο Νίκος Ανδρουλάκης τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρωτολογία του στη Βουλή, δηλώνοντας πως σήμερα θα κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Θα καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας σήμερα για να ανασάνει το πολιτικό σύστημα που οδηγείται σε πλήρη απαξίωση, γιατί παραμένετε αμετανόητοι και συνεχίζετε να κινήστε στην λεωφόρο της αλαζονείας» ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε κάτι καλύτερο στις επόμενες γενιές. Χρειάζεται αξιοπιστία που δεν έχει το κόμμα σας και εσείς προσωπικά κ. πρωθυπουργέ. Η πρόταση δυσπιστίας είναι εναρμονισμένη με τη βούληση του ελληνικού λαού» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρουλάκης. Μια πρόταση δυσπιστίας, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «απέναντι στην αλαζονική, αμετροεπή και διεφθαρμένη κυβέρνηση της ΝΔ» η οποία θα κατατεθεί στο πέρας των ομιλιών, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω σεβασμού στην διαδικασία της προ ημερησίας συζήτησης.

Ο Ανδρουλάκης, βάζοντας το πλαίσιο της κοινοβουλευτικής κίνησης απέναντι στην «γαλάζια» κυβέρνηση, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «μιλώντας για το πόρισμα για τα Τέμπη επισημάνατε πως έγιναν λάθη. Δηλαδή δεν είστε η κυβέρνηση των αρίστων που μας λέγατε;» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Εστιάζετε σε αυτό γιατί σκέφτεστε πως είναι προτιμότερο να είστε άχρηστοι, παρά ένοχοι. Ε, λοιπόν είστε και άχρηστοι και ένοχοι», είπε ο Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε προσωπικό τόνο όπως είπε, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «έρχεστε να μας το παίξετε Ρομπέν των δασών των μεταρρυθμίσεων και ότι είστε απέναντι στο βαθύ πελατειακό κράτος» και, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει ούτε ένα ρουσφέτι στη ζωή του, απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Αν τα βάλουμε σε μια σειρά τα δικά σας και της οικογένειας σας  διαχρονικά, πρέπει να ξεπερνούν τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκης». Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει «το όνομα του “γαλάζιου” στελέχους σας που έκανε το ρουσφέτι στον επίμαχο σταθμάρχη;». Αναφερόμενος μάλιστα στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ο Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «Τον Καραμανλή τον αξιολογήσατε όταν τον ξαναβάλατε στα ψηφοδέλτια; Ε, λίγη ντροπή».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ο Ανδρουλάκης εξαπέλυσε ισχυρά «πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «μας είπατε ότι σέβεστε τη δικαιοσύνη, κύριε προϊστάμενε της ΕΥΠ, περιμένω να εφαρμόσετε την απόφαση του ΣτΕ που με δικαιώνει και πρόσθεσε: «Σέβεστε εσείς τη δικαιοσύνη που ως προϊστάμενος της ΕΥΠ δεν τη σέβεστε», τονίζοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήγε «με το manual της συγκάλυψης των υποκλοπών» να κάνει και τα ίδια στην τραγωδία των Τεμπών.

«Είστε επιμελείς και άριστοι στα fake news και τα ψέματα» είπε ο Ανδρουλάκης προς το κυβερνητικό στρατόπεδο λέγοντας πως περίμενε σήμερα «να εμφανιστεί στη Βουλή ένας πρωθυπουργός με στοιχειώδη ενσυναίσθηση. Περίμενα να πει συγγνώμη που έβγαλε πόρισμα λίγες ημέρες μετά την τραγωδία. Πόρισμα που σύμφωνα με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ήταν Fake News. Ακούσατε καμία συγγνώμη;», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

«Η αλαζονεία, η αμετροέπεια και η ασέβεια έσπρωξαν τους ανθρώπους στους δρόμους και τις πλατείες και όχι τα σενάρια που αναμασάτε σήμερα. Βομβαρδίσατε για ακόμη μία φορά τη Βουλή με fake news. Η ομιλία σας, κύριε Μητσοτάκη, ήταν μνημείο αναλγησίας και αμετροέπειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Chevron Left
Απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ηλεία
Επιδότηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Παγίδες και καθυστερήσεις
Chevron Right