Πολιτική

Βούτσης: Προτάσεις ριζοσπαστικές που θα κλείσουν τον κύκλο της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης της ΝΔ

«Είναι απαραίτητη και αναγκαία η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης.

Ως αναγκαία χαρακτήρισε ο Νίκος Βούτσης την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στις εξελίξεις στο Προσφυγικό, στον αυταρχισμό απέναντι στη Νεολαία και όχι μόνο.

«Πολιτικό κυνισμό και αντικοινοβουλευτική νοοτροπία καταδεικνύουν η αποσιώπηση και η παρελκυστική διαδικασία με την επίκληση του α λα καρτ απορρήτου που ακολουθεί η «πολιτικά σκληρή» πλειοψηφία της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητη και αναγκαία η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, ο αυταρχισμός απέναντι στη νεολαία, το Κράτος Δικαίου αποτελούν ζητήματα της Δημοκρατίας και ευαισθητοποιούν ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών. Χρειάζεται λοιπόν να υπάρξει η μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στο πεδίο της κοινωνίας».

Ακροδεξιά

«Η στροφή χωρών της Ευρώπης προς την ακροδεξιά φοβίζει. Μην ξεχνάμε ότι και στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα είχε μέσα στην «αγκαλιά» του και στην καρδιά του μία εγκληματική οργάνωση που ως κόμμα ψηφίστηκε τουλάχιστον τρεις φορές. Παράλληλα κορυφαία ακροδεξιά στελέχη έχουν ενσωματωθεί στη σημερινή κυβέρνηση ενώ τόσο ο ευρωπαϊκός αέρας όσο και ο αέρας του Τραμπ δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστες τις εξελίξεις», τόνισε ο Νίκος Βούτσης και συμπλήρωσε: «Βρίσκεται σε εξέλιξη λοιπόν ένας σκληρός ιδεολογικός αγώνας, μία σκληρή σύγκρουση στη νέα φάση που έχουμε περάσει με τις επιπτώσεις της πανδημίας, του πολέμου και της κλιματικής αλλαγής. Είναι φανερό ότι πρέπει να φοβόμαστε την άνοδο της ακροδεξιάς κι αυτόν τον φόβο να τον κάνουμε δύναμη, δημιουργία, εναλλακτική πρόταση και ενθάρρυνση της νεολαίας έτσι ώστε να βάλουμε την προοδευτική σφραγίδα».

Κλείνοντας σημείωσε: «Αποτελεί ιστορική μας υποχρέωση αυτό το κάλεσμα που κάνουμε προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να γίνει μέσα από μία προγραμματική προετοιμασία για μία προωθημένη σύμπραξη κομμάτων αλλά και κοινωνίας σε προοδευτική κατεύθυνση. Να γονιμοποιηθεί πάνω σε προτάσεις ριζοσπαστικές και ταυτόχρονα ρεαλιστικές που θα κλείσουν τον κύκλο της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης της ΝΔ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο παράδεισος των κυριών: Λάζαρος Γεωργακόπουλος - Αργύρης Πανταζάρας μιλούν για τους ρόλους τους
Ο μαθητής της… χρονιάς που έγινε viral: «Τώρα ξεκινάνε οι διακοπές, το καλοκαίρι είναι η προθέρμανση»
Chevron Right