Πολιτική

Αποστάσεις Πιερρακάκη από τους «σκληρούς» Άδωνη, Βορίδη για τα Τέμπη – «Κρίνονται όσοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά»

«Εθνικό τραύμα τα Τέμπη», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης απορρίπτοντας παράλληλα τα περί συγκάλυψης.
ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σαφείς αποστάσεις από τη γραμμή του «σκληρού» διδύμου Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη όσον αφορά στις συγκεντρώσεις της Παρασκευής (28/2) για τα Τέμπη, διατήρησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, απορρίπτοντας παράλληλα τις κατηγορίες περί συγκάλυψης.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (25/2) στον ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης τοποθετήθηκε με διαφορετικό τρόπο και σε άλλο τόνο, σχολιάζοντας ότι «αυτοί που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, κρίνονται».

«Όλοι κρινόμαστε για τη στάση μας»

«Δεν θα υποδείξουμε και δεν θα υποδείξω προσωπικά σε κανέναν τι θα κάνει. Ο κάθε πολίτης θα κάνει αυτό που θέλει κι αυτό που κρίνει. Αυτό όμως που πρέπει κανείς να υπογραμμίσει είναι τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, γιατί πάνε να καπηλευτούν μια τραγωδία και να τη μετατρέψουν σε ένα πολιτικό γεγονός, να δείξουν δηλαδή ότι το μπόι τους είναι μεγαλύτερο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Και ο κάθε ένας από εμάς κρίνεται για τη θέση του», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

«Ο κ. Φάμελλος κρίθηκε και κατακρίθηκε για την ύπουλη προσπάθειά του στη Βουλή να συνδέσει τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με την τραγωδία των Τεμπών. Ο κ. Ανδρουλάκης, όταν λέει ότι δεν εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη, κρίνεται γι’ αυτό, ειδικά όταν η δικαιοσύνη κινείται με τον τρόπο που κινείται και προσπαθεί να απαντήσει στα πάντα.

Άρα στην πραγματικότητα νομίζω ότι όλοι κρινόμαστε για τη στάση μας, για το ποιος βάζει λάδι στη φωτιά και ποιος όχι κι αυτό που εμείς θέλουμε να πούμε είναι ότι είμαστε δίπλα στους πολίτες, θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να απαντηθούν όλα και γρήγορα».

«Προσβλητική κατηγορία η συγκάλυψη»

Για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης σχετικά με την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης για τα Τέμπη, αλλά και τους ρυθμούς που κινείται η διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Πιερρακάκης μίλησε ξανά για «καπηλεία» της τραγωδίας, τονίζοντας ότι «η αντιπολίτευση μπορεί να αντιδράσει, αλλά δεν μπορεί να καπηλευτεί».

«Κι επειδή ακούω την κατηγορία της συγκάλυψης, μιλάμε για μια βαθιά έωλη και προσβλητική κατηγορία. Τι σημαίνει συγκάλυψη; Ότι εμείς είτε παρακωλύουμε το έργο της δικαιοσύνης, είτε προσπαθούμε να μην εκδοθεί κάποιο πόρισμα. Και ο πιο σκληρός κατήγορος της κυβέρνησης δεν έχει τολμήσει να πει κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα, έχουμε κάθε λόγο να επιθυμούμε η δικαιοσύνη να κινηθεί γρήγορα και η δικαιοσύνη πρέπει να στηριχθεί, γιατί είναι στον πυρήνα αυτού που λέμε κράτος δικαίου, αυτό που λέμε θεσμοί σε μια δημοκρατία», τόνισε.

«Εθνικό τραύμα τα Τέμπη»

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 80% έχει την υποψία συγκάλυψης, ο υπουργός δήλωσε: «Το να ζεις σε μια δημοκρατία σημαίνει να εμπιστεύεσαι τη δικαιοσύνη. Και θέλω να ρωτήσω εκείνους που λένε ότι δεν εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη, όπως τον κ. Ανδρουλάκη, άρα τι εμπιστεύονται; Τα λαϊκά δικαστήρια; Προτιμάμε την Ελλάδα των θεσμών ή την Ελλάδα της αυτοδικίας; Αυτό είναι το ερώτημα, σε σχέση και με όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης».

«Είναι εθνικό τραύμα, είναι εθνική πληγή. Πρέπει να στηρίξουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να την ενδυναμώσει ο καθένας από το δικό του μετερίζι και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση. Είμαστε μαζί με τον κόσμο, ο κόσμος ζητά απαντήσεις, η πληγή πρέπει να επουλωθεί. Και οι απαντήσεις θα δοθούν και η πληγή θα επουλωθεί», ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο δημιουργός του Plasticobilism