Τις τροπολογίες που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας υποστηρίζοντας ότι προσκρούουν σε συνταγματικές προβλέψεις.
Ο κ. Τσιάρας χαρακτήρισε «προσχηματική» και «υποκριτική» τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής Αυγής μέσω αλλαγών στην εκλογική νομοθεσία.
Ανακοίνωσε, μάλιστα ότι δεν θα την κάνει δεκτή, όπως και τις αντίστοιχες τροπολογίες που κατέθεσαν το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ διότι έρχονται, όπως είπε, σε σύγκρουση με το άρθρο 51 του συντάγματος παράγραφος 3 περί αμετάκλητης ποινικής καταδίκης. Παρέπεμψε δε στο μέλλον για την επίλυση του θέματος.
Την αρνητική στάση της κυβέρνησης σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, καταλογίζοντάς της ότι άλλαξε δύο φορές τον Ποινικό Κώδικα αλλά δεν προχώρησε σε τροποποίηση της ρύθμισης για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής Αυγής. «Κάνατε αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα για τον Φρουζή αλλά όχι για τη Χρυσή Αυγή» τόνισε ο κ. Ραγκούσης στον κ. Τσιάρα.