Το Μάτι επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επτά ημέρες μετά την επέτειο για τα δύο χρόνια από την τραγική ημέρα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι από τη φονική πυρκαγιά.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή όπου θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής και θα είναι ταυτόχρονα και ένα πάρκο μνήμης.
Σε άλλη έκταση, η οποία έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησία, θα ανεγερθεί συγκρότημα πρότυπων κοινωνικών κατοικιών για τους πολίτες εκείνους που έχασαν την πρώτη τους κατοικία από τη φονική πυρκαγιά.
Πρόκειται για μία έκταση 80 στρεμμάτων, από τα οποία τα 40 είναι οικοδομήσιμα.
Ο κ. Μητσοτάκης, προτού αναχωρήσει από το Μάτι, πέρασε από το μνημείο που έχει ανεγερθεί για τα θύματα και άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου είχαν την περασμένη εβδομάδα, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανείπωτη τραγωδία.
H επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε εν μέσω νέων αποκαλύψεων σχετικά με τις ολιγωρίες των αρμοδίων, οι οποίες που συνετέλεσαν στην εθνική καταστροφή, μ’ επιστέγασμα τον θάνατο των 102 ανθρώπων. Παράλληλα, συζητείται η ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους κι εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να μιλήσουν από κοντά για τα έργα του σήμερα και την αναγέννηση του αύριο, όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος.