Πολιτική

Μήνυμα Ανδρουλάκη στα κορυφαία στελέχη: Μην θολώνετε το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει Νικήτα Κακλαμάνη για Πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης. 

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να στηρίξει για Πρόεδρο της Βουλής τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αποτελεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δήλωσε για την αυριανή (22/1) ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής:

«Ο κ. Μητσοτάκης έσπασε μια πολιτική παράδοση 30 ετών και οι χειρισμοί του στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας δεν συνάδουν με το πνεύμα του Συντάγματος που επιτάσσει ευρείες συναινέσεις.

»Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία στην καταπάτηση των θεσμικών παραδόσεων. Εισηγούμαι να ψηφίσουμε τον Νικήτα Κακλαμάνη για Πρόεδρο της Βουλής αναδεικνύοντας τη διαφορετική αντιμετώπιση των θεσμών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ».

Ανδρουλάκης: Αυτόνομη η πορεία του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται στην εισήγησή του να ανάφερε προς τους βουλευτές ότι με τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που πήρε το κόμμα το προηγούμενο διάστημα, χτίζει την αξιοπιστία του στους πολίτες και όντως είναι ο άλλος πόλος απέναντι στη ΝΔ που θα φέρει την πολιτική αλλαγή.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην θολώνουν το μήνυμα στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, εξηγώντας να μην ανοίγουν άκαιρες κουβέντες και να μην μπαίνουν σε συζητήσεις με άκαιρο περιεχόμενο.

Ενώ, παράλληλα τόνισε την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο, καθώς υποστήριξε πως η ψήφος στον χώρο αυτό «μετρά» διπλή, εννοώντας ότι η ψήφος που χάνει η ΝΔ την κερδίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
MasterChef 2025 spoiler: Ο νέος 24ος παίκτης και το υλικό «παγίδα» πριν την πρώτη αποχώρηση- Η σαρωτική τηλεθέαση
«Με αλκυονίδες ημέρες θα υποδεχτούμε τον Φεβρουάριο» - Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από Πέμπτη 23/1
Chevron Right