Πολιτική

Βουλή: Αντιπαράθεση Πλεύρη – Βούτση για την απεργία πείνας Κουφοντίνα

Στη Βουλή έφτασε η αντιπαράθεση για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα με τον Νίκο Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραβιάζει τον νόμο για να τον «εκδικηθεί» και τον Θανάση Πλεύρη της ΝΔ να υποστηρίζει ότι ένας απεργός πείνας δεν μπορεί να έχει κανένα λόγο για το που θα κρατείται.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «εκδικητική πράξη» από πλευράς της κυβέρνησης τη μη εφαρμογή του νόμου για την επαναφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές του Κορυδαλλού. Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Βούτση και συνολικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργούν ως «πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κουφοντίνα». «Εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι των θυμάτων του Κουφοντίνα» είπε ο κ. Πλεύρης και σημείωσε ότι δεν αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα ενός απεργού πείνα ο τόπος όπου θα εκτίσει την ποινή του.

plevris

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκησαν ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν θέλει το κράτος δικαίου να ισχύει για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και όχι για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Από την πλευρά του ο κ. Ραγκούσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «θέλει να μετατρέψει το κράτος Δικαίου σε κράτος Κουφοντίνα που δεν σέβεται το νόμο και την ανθρώπινη ζωή».

parlin

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Νεκρός 15χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Μεταξουργείο
Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο για τους 31 συλληφθέντες
Chevron Right