Πολιτική

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην κηδεία της

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ύστατο χαίρε στη βασίλισσα Ελισάβετ

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ την προσεχή Δευτέρα θα είναι μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βασιλικών και πολιτικών προσωπικοτήτων που έχουν φιλοξενηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δεκαετίες.

Οι προσκλήσεις εστάλησαν το Σαββατοκύριακο και αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 500 αρχηγοί κρατών και ξένοι αξιωματούχοι.

Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ έχει κληθεί να παραστεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τον σύζυγό της Παύλο Κοτσώνη. 

Η πρόεδρος αναμένεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο τελευταίο «αντίο» στη βασίλισσα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Στην κηδεία θα παρευρεθεί επίσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συνοδεία της συζύγου του Άντρια, όπως γνωστοποίησε η κυπριακή Δημοκρατία. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα παραστεί επίσης στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ . Συνομίλησε χθες Τετάρτη τηλεφωνικά με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της μητέρας του, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Λονδίνο για να παραστώ στην κηδεία» της βασίλισσας Ελισάβετ, είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσω του Twitter o ίδιος ο Μακρόν.

«Οι δεσμοί μεταξύ της Γαλλίας και της Βρετανίας είναι αδιάρρηκτοι. Θα εξακολουθήσουμε να τους αναπτύσσουμε, ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε η Αυτής Μεγαλειότητα η βασίλισσα Ελισάβετ Β’», πρόσθεσε σε δεύτερη ανάρτησή του ο Γάλλος πρόεδρος.

Ποιες χώρες δεν έλαβαν πρόσκληση

Σημειώνεται πως η Βρετανία δεν έχει προσκαλέσει εκπροσώπους από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Μιανμάρ να παραστούν στην κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, δήλωσε την Τρίτη πηγή του Whitehall.

Η Βρετανία, μαζί με τους δυτικούς συμμάχους της, έχει προσπαθήσει να απομονώσει τη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία στην παγκόσμια σκηνή με οικονομικές κυρώσεις και άλλα μέτρα ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Μιανμάρ και ο στρατός της έχουν επίσης αποτελέσει αντικείμενο βρετανικών κυρώσεων, καθώς το Λονδίνο ενισχύει την υποστήριξη προς την κοινότητα των Ροχίνγκια της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Καιρός: Διήμερο «κύμα» ζέστης και 39άρια - Από Τρίτη... βαθύ Φθινόπωρο με βροχές
Δένδιας: Δεν μπορώ να ιχνηλατήσω τι έγινε στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στον Βόσπορο
Chevron Right