Δύο μεγάλες συναυλίες, σε χώρους που έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για την αριστερά, διοργανώνουν για τη φετινή Πρωτομαγιά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, επιδιώκοντας προφανώς να δώσουν και ένα έντονο προεκλογικό χαρακτήρα στις εκδηλώσεις αυτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τη Δραπετσώνα και τον Πολυχώρο Λιπασμάτων, όπου μαζί με την Οργάνωση της Νεολαίας του ετοιμάζει συναυλία ανήμερα της Πρωτομαγιάς με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Φώτη Σιώτα, βασισμένη στην παράσταση «Πουλάκια είναι και λαλούν».
Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό, με την Κουμουνδούρου να εκφράζει τη φιλοδοξία ότι θα πρόκειται για μία τεράστια συγκέντρωση – μήνυμα για την τελική ευθεία προς τις κάλπες και τη νίκη που θέλει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μία μέρα νωρίτερα, το βράδυ της Κυριακής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συναυλία – αφιέρωμα, που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής, για να τιμήσει την εργατική Πρωτομαγιά. Η συναυλία έχει τίτλο «Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον» και θα γίνει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον χώρο όπου πριν από 79 χρόνια, την 1η Μάη 1944, εκτελέστηκαν 200 ήρωες κομμουνιστές.
Στη συναυλία συμμετέχουν (αλφαβητικά, όπως ανακοινώθηκαν από τον Περισσό) οι εξής καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ικαρη, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιάννης Μπέζος, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος, Μάκης Σεβίλογλου, Διονύσης Τσακνής, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Η ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, υποψήφιου βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών.