Πολιτική

Με τον Πρέσβη της Τουρκίας συναντήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

Κατά την συνάντηση η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχάρη τον ξένο αξιωματούχο για την επικύρωση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. 

Με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Çağatay Erciyes, σε εθιμοτυπικό πλαίσιο, είχε συνάντηση σήμερα η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με κοινοβουλευτική ενημέρωση, συνεχάρη τον ξένο αξιωματούχο για την επικύρωση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.  Επιπλέον, υπογράμμισε την βελτιωμένη εικόνα του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, που εσχάτως επιβεβαιώθηκε εκατέρωθεν σε ανώτατο επίπεδο και εξακολουθεί να διατηρείται, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την γειτονική χώρα. 

ντορα μπακογιαννη, τουρκος πρεσβης

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής διεμήνυσε πως η ελληνική πλευρά διάκειται ευμενώς στην αξιοποίηση του θετικού κλίματος, εκ μέρους της Τουρκίας, προς ενίσχυση του εν δυνάμει ευρωπαϊκού της βηματισμού. Σχετικά με την φλέγουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε την έμφαση που δίνει η Ελλάδα στην ανάγκη αποτροπής επέκτασης των συγκρούσεων, καθώς και την αντιμετώπιση των δραματικών συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως πιθανή διάδοση της κρίσης θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις μεταναστευτικές ροές προς γειτονικές χώρες, γεγονός που ήδη από καιρού καλεί επιτακτικά σε στενή συνεργασία προς εξεύρεση λύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κηδεία δημοσιογράφου Φανής Πετραλιά: Δευτέρα 29/1 το τελευταίο αντίο στη Ριτσώνα
«Τρίζει» το «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας - Κατέρρευσαν ανταγωνιστικότητα, τεχνολογική ηγεσία και γεωπολιτική σταθερότητα
Chevron Right