Πολιτική

Σπίρτζης: Η κομματική γραφειοκρατία κάνει κουμάντο και σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος οφείλει να καταθέσει και την πολιτική πλατφόρμα», είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης.

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας πως το κόμμα θα πρέπει παράλληλα με την εκλογή του προέδρου να κάνει μία μεγάλη συζήτηση που να απευθύνεται στους πολίτες και την κοινωνία.

«Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από αυτά που μέχρι τώρα συζητιούνται είναι ότι από την πλευρά της πλειοψηφίας δεν υπήρχε κάποιος που να έχει στο μυαλό του να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα ή να προετοιμάζεται για να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Είναι απόλυτα προφανές ότι το πόσους υποψηφίους θα έχεις σχετίζεται ότι με το εάν θέλει κάποιος ή δεν θέλει, εάν είναι προετοιμασμένος τα προηγούμενα 6-7 χρόνια ή όχι. Σχετίζεται με το πολιτικό πλαίσιο και πλατφόρμα που πρέπει να έχει», δήλωσε.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ενώσει διαφορετικές πολιτικές ομάδες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος, ο ηγέτης που μπόρεσε να φέρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ διαφορετικές πολιτικές ομάδες και κατευθύνσεις και είχε την ικανότητα – ευτυχώς για τον χώρο – να συνθέτει όλα αυτά τα διαφορετικά ρεύματα και να παράγει μία προοδευτική πρόταση», υπογράμμισε.

«Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι ο προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος να εκφραστεί και να μείνει δεύτερος πόλος του συστήματος, να μη γίνει η ακροδεξιά δεύτερος πόλος. Το διακύβευμα εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν θα συνεχίζει να υλοποιεί τις αποφάσεις του συνεδρίου και θα καλύπτει από την σοσιαλδημοκρατία τους σοσιαλιστές, την ευρωπαϊκή αριστερά και τη ριζοσπαστική αριστερά ή εάν θα περιοριστεί στην ριζοσπαστική αριστερά και θα έχει μικρότερη κοινωνική απεύθυνση», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, η κομματική γραφειοκρατία είναι εκείνη που κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον μηχανισμό του μέχρι και σήμερα.

«Ο καινούργιος πρόεδρος δεν θα βγει με καλλιστεία, με πολιτικές θέσεις θα βγει. Για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω να σφυρηλατήσουμε ακόμα περισσότερο την ενότητα του κόμματός μας θα πρέπει να διευκρινίσουμε μία σειρά από ζητήματα σε συγκεκριμένους τομείς, στα εθνικά θέματα, το ασφαλιστικό, τις προτάσεις μας για την επιχειρηματικότητα», ανέφερε.

Τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως απαραίτητο για την εκλογή προέδρου είναι οι υποψήφιοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τους πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Meteo: Έρχονται επικίνδυνες θερμοκρασίες και στην Αθήνα - Οι περιοχές με 38άρια (Χάρτες)
Ηλίας Μαμαλάκης: Η τέχνη να διαλέξεις το σωστό delivery
Chevron Right