«Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίζαμε τελειώνει, έκλεισε τον κύκλο του», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης πέντε μέρες μετά την αποχώρησή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως βρίσκεται σε μια επιταχυνόμενη μετάλλαξη προς ένα κεντροδεξιό μόρφωμα.
Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Παραμένει αρχηγός του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ νομότυπα εκλεγμένος σύμφωνα με το καταστατικό, αλλά πολιτικά απονομιμοποιημένος», ενώ υπογράμμισε ότι η ομιλία του στην ΚΕ ήταν «κακοποιητική για την αριστερά και τις παραδόσεις» και πρόσθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε κατάσταση εξαΰλωσης.
«Η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί κενό που πρέπει να καλυφθεί, να προκύψει πολιτικός χώρος» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μας ενδιαφέρει να ανακοινώσουμε τη δημιουργία ενός κόμματος, θέλουμε να συζητήσουμε με ανένταχτους, να δώσουμε απαντήσεις».
Εκτίμησε επίσης ότι η κινητικότητα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει.
Αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα – Κασσελαρίδη δήλωσε: «Ας μην ενοχοποιούμε συναντήσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν συμπορευτεί εδώ και χρόνια».
Σε ερώτηση για το αν έπρεπε ο Αλέξης Τσίπρας να έχει παρέμβει κατά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «κράτησε μια στάση ουδετερότητας στη διαδικασία. Καλώς έκανε, γιατί το άλλο θα είχε τον χαρακτήρα παράδοσης δαχτυλιδιού».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η στάση αυτή θα ήταν πιο αξιόπιστη αν στη δεδομένη στιγμή που η πλευρά Κασσελάκη εργαλειοποιούσε το όνομα του, παρενέβαινε και έλεγε δεν σας επιτρέπω να λέτε ότι σας φύτεψα».
Για τη χθεσινή δήλωση Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι «χτύπησε στην καρδιά τον Τσίπρα». «Αποδομεί πλήρως την πρωθυπουργία Τσίπρα και ενστερνίζεται τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Είναι η αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα που υπήρξε από τη ΝΔ».
Και συνέχισε: «Είπε ότι ήταν μνημονιακή επιλογή. Η πιο σκληρή μνημονιακή επιλογή θα ήταν να μην υπήρχε το μαξιλάρι και να υπάρξει πιστοληπτική γραμμή με νέο μνημόνιο. Δεν είναι άρνηση της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ αυτά;».