Την πρώτη της εμφάνιση, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές 2023, έκανε η Ελένη Χρονοπούλου.
Η δικηγόρος βρέθηκε σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ όπου μίλησε ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός think tank στο οποίο θα συμμετέχουν επιστήμονες και επαγγελματίες που ζουν στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η Ελένη Χρονοπούλου είχε καταγγείλει το 2020 τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό.
Όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας στην εκδήλωση, όλοι όσοι συμμετέχουν, που πλέον ξεπερνούν τους 250, τούς ενώνει το ίδιο πράγμα: Η ανάγκη για συντροφικότητα. «Δεν είναι πολιτικό τσιτάτο, είναι η ουσία της πολιτικής δράσης για εμάς. Είναι πολύ σημαντική για όσους έχουν ζήσει στο εξωτερικό. Δεν έχεις επιλογή, είναι η μόνη επιλογή που έχεις. Να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου», τόνισε η κ. Χρονοπούλου.
https://www.youtube.com/watch?v=BruU4DH5Dvw
Στη σημερινή συζήτηση, οι άνθρωποι που ζουν στο εξωτερικό παρουσιάζουν τις θέσεις τους και εμπειρίες από όλον τον κόσμο. Με διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας, ακόμη και πολιτικές, έχουν βασικό κοινό την στήριξη τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη.
Την συζήτηση στον Ταύρο άνοιξε ο επικεφαλής της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Τσούμας ενώ τον λόγο θα πάρουν 40 νέοι που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό μέσω Διαδικτύου.