Πολιτική

Η απάντηση της Αθήνας στον Σοϊλού: «Η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της»

Το σχόλιο της ελληνικής κυβέρνησης στις προκλητικές δηλώσεις Σοϊλού με «φόντο» τη βομβίστρια της Κωνσταντινούπολης.

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της» εξέπεμψε η ελληνική κυβέρνηση ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι αν η δράστις δεν είχε συλληφθεί θα είχε περάσει στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα Σοϊλού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Η κυβέρνηση είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη. Αυτά που έγιναν είναι αποτροπιαστικά και απολύτως καταδικαστέα. Η χώρα έχει ανοικτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο».

«Η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της»

Παράλληλα, τη δική του απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας έστειλε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και το τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς και σκοτωθούν και να τραυματιστούν άνθρωποι», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε με έμφαση: «Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, η Ελληνική Δημοκρατία, είναι από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη, όπου και να συμβαίνει και εναντίον οποιουδήποτε στρέφεται. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω -ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών το γνωρίζει αυτό- ότι η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορα της και κανένας δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα, άρα η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφος της. Αυτή θέλω να είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Γι’ αυτό άλλωστε κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πίεση στα σύνορα μας, την οποία αντιμετωπίζουμε με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο ως Ελληνική Αστυνομία».

Και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Οι γείτονες μας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, ότι από τον Φλεβάρη- Μάρτη του 2020 μέχρι τις μέρες μας, οι παράτυποι μετανάστες που έρχονται με οργανωμένο τρόπο ως ασύμμετρη απειλή, αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη κόστισε τη ζωή έξι ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους 81, εκ των οποίων 26 παραμένουν νοσηλευόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Καλογήρου: Το ποινικό οπλοστάσιο για τις υποκλοπές υπάρχει - Θα εφαρμοστεί;
ΠΑΣΟΚ: Ο Παναγιώτης Δουδωνής νέος γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού
Chevron Right