Συνέντευξη στο Naftemporiki TV παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Μεταξύ άλλων, κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει στις εκλογές ως αρχηγός μεν, αλλά πλαισιωμένος από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο.
Ο Νίκος Παππάς, που εξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαϊου, απάντησε ότι «σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες». Μίλησε ακόμη για «μια πολιτική άποψη που είναι εντελώς άστοχη και εκτός τόπου και χρόνου».
Λίγο νωρίτερα, είχε τονίσει: «Είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία η οποία και στα δύσκολα κρατάει το τιμόνι σταθερά, είναι έτοιμη να μπει στη μάχη. Η συζήτηση αυτή αφορά κέντρα που δεν θέλουν το καλό του κόμματος».
Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση Παπαδημούλη έριξε λάδι στη φωτιά μετά την ήττα στις εκλογές και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Παππάς: Ο Τσίπρας παρέλαβε ένα κόμμα με 1.000 προβλήματα
Ο Νίκος Πάππας, αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου αλλά και στην βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Φταίμε κυρίως εμείς για την ήττα, γιατί εμείς είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα της προοδευτικής παράταξης της χώρας. Εμείς είχαμε μια κυβερνητική πρόταση που είχε τραυματιστεί από την άρνηση των άλλων κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν φταίνε μόνον αυτά τα κόμματα, θα έπρεπε να κλείσουμε αυτή την κουβέντα νωρίς, υπό το φως αυτών των αρνήσεων», τόνισε.
«Στόχος μας είναι να σπάσουμε την αυτοδυναμία Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος με διεθνή εμβέλεια και δεν τον προτιμούν ως αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε στη συνέχεια.
Ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, επεσήμανε:
«Δεν είναι ένας άνθρωπος που παρέλαβε ένα κόμμα στον ρόλο, ας πούμε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το έφερε μία φορά στην κυβέρνηση, έχασε τις εκλογές και, οπότε, όπως γίνεται στη ΝΔ, όταν χάνει κάποιος αποχωρεί. Δεν συνέβη αυτό. Ο κ. Τσίπρας παρέλαβε ένα κόμμα με 1.000 προβλήματα. Του έκαναν ιστορικά στελέχη διασπάσεις. Κατάφερε να επανενώσει όλη την ιστορική Αριστερά, πλην του ΚΚΕ, να συγκεράσει πάρα πολλά ρεύματα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «τον κόσμο να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, προοιωνίζονται δύσκολα πράγματα για την κοινωνία μας». Ακόμη, εκτίμησε ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα «είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορούμε να επανακάμψουμε σε ποσοστά μίας ισχυρής δύναμης και να προκαλέσουμε ένα μείζον πολιτικό γεγονός στις εκλογές που έρχονται».