Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με ομερτά και όρους μαφίας ο Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις.

«Αποτελεί ταφόπλακα στην προσπάθεια διαλεύκανσης και επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ενοχή Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις.

«Παραπέμπει ενδεχόμενη ενημέρωση των πολιτών για παρακολούθησή τους μετά το πέρας τριετίας. Δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ και διασφαλίζει την ομερτά για το σκάνδαλο μέχρι τις εκλογές, αφού ως τότε δεν θα μπορεί κανείς να μάθει ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης από την ΕΥΠ όχι μόνο των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη αλλά ακόμα και υπουργών του κ. Μητσοτάκη που  είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα και από το Predator.

Ακόμα και μετά την τριετία, ένα τριμελές όργανο που την πλειοψηφία θα έχουν ο διοικητής και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, αυτοί δηλαδή που αποφάσισαν την παρακολούθηση, θα αποφασίζουν εάν θα ενημερωθεί ο πολίτης που έχει παρακολουθηθεί.

Ο Διοικητής της ΕΥΠ θα αποφασίζει ποιο κακόβουλο λογισμικό θεωρείται… παράνομο

Επισπεύδει στους έξι μήνες την αυτόματη διαγραφή υλικού παρακολουθήσεων», σημειώνει η Κουμουνδούρου και καταλήγοντας τονίζει: «Το καθεστώς Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του όπως ακριβώς λειτουργεί τόσο καιρό με τις παρακολουθήσεις: Με όρους μαφίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τρία κύματα κακοκαιρίας «χτυπούν» την Ελλάδα - Δύσκολη η Κυριακή με ισχυρές καταιγίδες
«Τo Νέο Πρόσωπο της Κυστικής Ίνωσης»
Chevron Right