Πολιτική

Βουλή: Το προεδρείο της μιας ημέρας και οι προτάσεις των κομμάτων

Τα ονόματα που θα απαρτίζουν το προεδρείο της Βουλής της μιας ημέρας.

Χωρίς εκπλήξεις οι προτάσεις των κομμάτων για τα πρόσωπα που θα προτείνουν προκειμένου να εκλεγεί το προεδρείο της Βουλής της μιας ημέρας. Οι αντικαταστάσεις, επί της ουσίας, αφορούν στους δύο πρώην αντιπροέδρους Δημήτρη Βίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και Απόστολο Αβδελά από την Ελληνική Λύση που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα προτείνει τον Κώστα Τασούλα για τη θέση του προέδρου και τους Νικήτα Κακλαμάνη, Μπάμπη Αθανασίου και Θανάση Μπούρα για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα προταθεί η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζουφη, το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα διατηρήσει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το ΚΚΕ τον Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ η Ελληνική Λύση τον Κώστα Χήτα.

Υπενθυμίζεται πως η ορκωμοσία των 300 της νέας Βουλής που προέκυψε από την εκλογική μάχη της περασμένης Κυριακής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα. Την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει πυρηνικό χτύπημα
ΗΠΑ : Λευκός καπνός για τη «βόμβα χρέους» - Κοντά σε συμφωνία Λευκού Οίκου και Βουλής
Chevron Right