Nα «καταπιεί την κάμηλο» της εμπλοκής και δεύτερου γαλάζιου βουλευτή, του Θέμη Χειμάρα, σε υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος επιλέγει, μέχρι στιγμής, το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, στον απόηχο του σκανδάλου Πάτση, θέλει να αποφύγει να βρεθεί για μία ακόμη φορά απολογούμενο και με έναν λιγότερο βουλευτή στην Κ.Ο της ΝΔ.
Βεβαίως, στα ενδότερα τόσο του κυβερνητικού επιτελείου όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επικρατεί έντονος εκνευρισμός, διότι η χώρα έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για τις εκλογές και σε μία περίοδο που η ακρίβεια γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τέτοιες υποθέσεις διεγείρουν με τον πιο δυσάρεστο τρόπο τα δημόσια ανακλαστικά.
Και μαζί με τον εκνευρισμό και μία διάχυτη αμηχανία, καθώς μετά από έντονες διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε ότι υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις που θα αναγκάσουν τον πρωθυπουργό να δείξει στον βουλευτή Φθιώτιδας τον δρόμο της εξόδου από τη γαλάζια Κ.Ο., η ζημιά από την παραμονή του κ. Χειμάρα εντός των τειχών θα είναι μικρότερη από τυχόν διαγραφή του. Αυτό, πάντα, ανάλογα με τη ροή των εξελίξεων.
Προσώρας, ακόμα και μετά τις νέες χθεσινές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον γαλάζιο βουλευτή, η ΝΔ επέλεξε να μην τοποθετηθεί, αλλά αντ΄αυτού, να μοιράσει στα ΜΜΕ την απάντηση του κ. Χειμάρα.
Γεγονός που κατά τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, δείχνει ότι παρά τη δυσφορία που λέγεται ότι υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για τα έργα και τις ημέρες του βουλευτή Φθιώτιδας, δεν πρόκειται να έχει την τύχη του συναδέλφου του από τα Γρεβενά.
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για Χειμάρα
Παρ όλα αυτά, η κυβερνητική πλειοψηφία είναι έκθετη και ο πρωθυπουργός, το κόμμα της ΝΔ αλλά και ο ίδιος ο κ. Χειμάρας οφείλουν να τοποθετηθούν σε μία σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, αφού όπως σημειώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή του νέα ανακοίνωση, «δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε, αλλά και το γεγονός ότι ο βουλευτής δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., ούτε κατέθεσε σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 65.847 ευρώ, το οποίο με βάση τη δήλωση πόθεν έσχες 2020 φέρεται να είναι το τίμημα της πώλησης του μεριδίου του στη εταιρεία Smarts IKE.
Σε έντονα απολογητικό ύφος, ο κ. Χειμάρας, αφού ενημέρωνε ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησε από την εταιρεία, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το ποσό των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, υπερκαλύπτεται από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.
Βεβαίως, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι η υπόθεση του βουλευτή Φθιώτιδας έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, όπως άλλωστε ισχύει και για εκείνη με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Πάτση. Και αυτό, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει στη δημοσιότητα τις δοσοληψίες του κ. Χειμάρα με το δημόσιο και φορείς του δημοσίου από τον Ιούλιο του 2020. Τότε, βέβαια, η είδηση «είχε περάσει στα ψιλά», ενώ ο ίδιος είχε επικαλεστεί άγνοια των συνεργατών του. Το ίδιο έπραξε και σε αυτή τη συγκυρία, όταν είδαν το φως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία του Θεμιστοκλή Χειμάρα, στα 3,5 συνολικά χρόνια, είχε εισπράξει από συμβάσεις με φορείς του δημοσίου περί τις 400.000 ευρώ. Και τώρα, η δικαιολογία ήταν ίδια. Ότι την διεύθυνση της εταιρείας είχαν οι συνεργάτες του που δεν γνώριζαν τί ισχύει για το ασυμβίβαστο και εισέπρατταν τα χρήματα.