Πολιτική

Debate – Κουτσούμπας: Θα μπορούσε να γίνει συγκυβέρνηση την επομένη της 21ης Μαΐου

Το τελευταίο σχόλιό του κ. Κουτσούμπα μετά το πέρας του debate των πολιτικών αρχηγών.

Το τελευταίο σχόλιό του μετά το πέρας του debate των πολιτικών αρχηγών έκανε ο Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το σύνθημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας αποτυπώνει όχι μόνο το έγκλημα στα Τέμπη, αποτυπώνει αυτήν πορεία των τελευταίων ετών και τις αντιφάσεις ενός συστήματος βαρβαρότητας», υπογράμμισε.

«Όλοι εδώ οι παριστάμενοι είτε ως πρωθυπουργοί ή υπουργοί ή και στελέχη, με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν ευθύνη για την κατάσταση. Είναι μέρος του προβλήματος αλλά δεν μπορούν να αποτελέσουν τη λύση», συμπλήσε στη συνέχεια.

«Θα μπορούσε να γίνει συγκυβέρνηση με βάση τα προγράμματα την επομένη της 21ης Μαΐου. Θα είναι αντιλαϊκή κυβέρνηση και πρέπει να ενισχύσουν το ΚΚΕ».

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Το σύνθημα τα κέρδη μας, τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό το σύνθημα αποτυπώνει όχι μόνο την αιτία για το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη που ζήσαμε και συγκλονίστηκε όλη η ελληνική κοινωνία. Αποτυπώνει και όλη την πορεία αυτής της ανάπτυξης που έχει ζήσει ο λαός μας. Όλοι μας όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτει τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα ενός συστήματος της βαρβαρότητας που μας έχει φτάσει ως εδώ. Και βεβαίως αυτόν τον δρόμο τον διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και τα κόμματα φυσικά που κυβέρνησαν υπηρετώντας αυτό τον δρόμο.

Και όλοι εδώ οι παριστάμενοι παρότι είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πιο ζωντανή συζήτηση, όπως άλλωστε είχε προτείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από την αρχή στη διακομματική Επιτροπή, αλλά παρόλα αυτά οι παριστάμενοι είτε ως πρωθυπουργοί, οι δύο κύριοι, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας είτε ως υπουργοί κυβερνήσεων όπως ο κ. Βαρουφάκης, έστω για ένα εξάμηνο πολύ κρίσιμο όμως για την πορεία της χώρας και για τα αποτελέσματα στη συνέχεια τα αρνητικά που ζήσαμε, αλλά και άλλοι ως στελέχη κομμάτων ο κ. Ανδρουλάκης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τότε της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βελόπουλος, ως στέλεχος του ΛΑΟΣ στη συγκυβέρνηση κλπ. Με τον ένα ή άλλο τρόπο λοιπόν έχουν όλοι εδώ οι παριστάμενοι ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση. Είναι λοιπόν μέρος του προβλήματος θα έλεγα και αυτό θα πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός και άρα δεν μπορεί να αποτελέσουν και μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος. Γιατί έτσι κι αλλιώς μια κυβέρνηση θα βγει το επόμενο διάστημα. Εμείς εκτιμάμε ότι θα μπορούσε να βγει στη βάση των προγραμμάτων που έχουν διατυπώσει τα κόμματα, τα κυβερνητικά που θέλουν να συγκυβερνήσουν, ότι θα μπορούσε να γίνει και την 22α Μαΐου. Φαίνεται άλλες επιταγές τους οδηγούν σε μια ταλαιπωρία για την οικονομία, για τη χώρα, για την κοινωνία, για τον λαό μας, σε επόμενες εκλογές. Παρόλα αυτά όμως αυτή η κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. Άρα ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει τα μέτρα του, η νεολαία να πάρει τα μέτρα της και τα μέτρα που πρέπει να πάρει -γιατί πριν πεινάσουμε πρέπει να μαγειρεύουμε- είναι να ενισχύσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε αυτές τις εκλογές γιατί μόνο έτσι θα είναι δυνατός ο λαός απέναντι στα δύσκολα και τα αντιλαϊκά που έρχονται. Δυνατός λαός με δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».

Δείτε LIVE το debate των πολιτικών αρχηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σασμός spoiler: Η εγκυμοσύνη της Θοδώρας και ο κίνδυνος που παραμονεύει
Γιορτή σήμερα 11/5 - Τι λέει το εορτολόγιο
Chevron Right