Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης οι «87» – Με σκληρό κείμενο προσέρχονται στην Κεντρική Επιτροπή

Θα γίνουν δυο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις – κείμενα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής 6/9 συνεδρίαζαν οι 87» για τη στάση που θα κρατήσουν στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 7/9.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσέλθουν στη συνεδρίαση με ένα ιδιαίτερα σκληρό κείμενο ζητώντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν δυο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις – κείμενα.

Το ένα θα προέρχεται από τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη και το έτερο από τους διαφωνούντες.

Σημειώνεται ακόμα πως αν δεν περάσει το αίτημα για εσωκομματικές εκλογές, αναμένεται να προχωρήσουν σε κοινό κείμενο, με την προγραμματική τεκμηρίωση της μομφής αφού αυτό προβλέπεται από το καταστατικό.

Αφού το καταστατικό προβλέπει μυστική ψηφοφορία όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Κεχαγιά: Ο πρόεδρος δεν βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Νωρίτερα, για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τον Παύλο Πολάκη σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη μίλησε – μεταξύ άλλων – η Βούλα Κεχαγιά.

«Δεν κάνουμε προσπάθεια να κρύψουμε το πρόβλημα, όχι μόνο γιατί δημοσίως στελέχη αναδεικνύουν τα προβλήματα που τα ίδια εντοπίζουν, αλλά και γιατί ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος δεν βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τα συζητάει και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις προκύψουν», είπε αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΙΡΖΑ στο MEGA.

Όπως είπε η Βούλα Κεχαγιά, «με βάση όσα ακούστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία που πραγματοποιήθηκε χτες, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδεχόμενο – πιθανότητα να οδηγηθούμε στην κατάθεση μίας πρότασης μομφής, ενδεχομένως από τον κύριο Πολάκη, διότι αυτό υπονόησε στην Πολιτική Γραμματεία, στο σύντομο διάστημα που πήρε τον λόγο».

«Δεν ξέρω και δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να προϊδεάσω και να πω ότι θα κατατεθεί μία παράλληλη, αυτόνομη, ξεχωριστή ή κοινή πρόταση μομφής και από τη λεγόμενη ομάδα των «87», γιατί και οι ίδιοι έχουν εκδηλώσει αντιρρήσεις σχετικά με το πώς πηγαίνει το κόμμα. Έχουν ζητήσει εκλογές, δηλαδή εσωκομματικές κάλπες», συμπλήρωσε.

«Ενδεχομένως να αναγνωστούν και να κατατεθούν διαφορετικές πολιτικές προτάσεις. Αυτό που οφείλω να επισημάνω είναι ότι έως τώρα διαφορετική πολιτική πρόταση ή πλατφόρμα, απ’ όσους εκφράζουν αντιρρήσεις, δεν έχει κατατεθεί. Ακόμα και στα όργανα, που είναι κλειστές οι πόρτες, δεν ακούγεται ότι υπάρχει μία άλλη στρατηγική ή μία άλλη γραμμή, ή ότι υπάρχουν αντιρρήσεις και διαφωνίες για το πώς κινείται αυτό το κόμμα», ανέφερε.

Παράλληλα, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης σε διαδικασία εσωκομματικής εκλογής προέδρου

Μιλώντας στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας σε ερώτηση τι θα πράξει ο πρόεδρος του κόμματος αν επικρατήσει με βραχεία κεφαλή στην πρόταση μομφής που θα κατατεθεί εναντίον του, τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα στο πιάτο και δεν μπορώ να προϊδεάσω. Δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις αν δεν δεις πως εξελίσσεται η αντιπαράθεση. Θέλουμε να έχουμε όλη την εικόνα του παζλ».

Πάντως, εάν δεν κατατεθεί κάποια πρόταση μορφής, ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν θα ανοίξει το θέμα». «Το είπε ξεκάθαρα, διά της σιωπής του χθες, το έχει πει ανοιχτά τις προηγούμενες μέρες. Ο κύριος Κασσελάκης έχει πει ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι όλα πρέπει να γίνουν καταστατικά και θεσμικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Η έκπληξη θα είμαι… εγώ» - Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στα «πηγαδάκια» με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη
DBRS: Αναβάθμισε το outlook για την ελληνική οικονομία - Διατηρεί με ΒΒΒ στο αξιόχρεο
Chevron Right