Πολιτική

«Βολές» Τζουμάκα κατά Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου και Παππά: Συνδικαλιστικές οι υποψηφιότητες τους

Ο Στέφανος Τζουμάκας χαρακτήρισε ως «ιδιοκτήτες» του ΣΥΡΙΖΑ τους τρεις αντιπάλους του στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος και έκανε λόγο για… δεξιά κουλτούρα.

Ως «συνδικαλιστικές» χαρακτήρισε ο Στέφανος Τζουμάκας τις υποψηφιότητες της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τη δική του, την οποία αποκάλεσε ως «πολιτική».

«Είναι συνδικαλιστικές οι υποψηφιότητες Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου και Παππά. Η πολιτική τους διαδρομή είναι σεβαστή, αλλά αυτό που κάνουν είναι πολιτικός συνδικαλισμός. Λένε ότι «θα διεκδικήσουμε αυτά», «Μητσοτάκης ΑΕ», το ξέρετε το έργο αυτό. Είναι μια πολιτική που έχει έναν μικρό ορίζοντα. Δεν μπαίνουν τα θέματα της πολιτικής», είπε αρχικά ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος επίσης θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου.  

Για το γεγονός ότι και οι τρεις είναι παλιότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον ίδιο, τους χαρακτήρισε ως «ιδιοκτήτες», λέγοντας μάλιστα ότι τα περί ιδιοκτησίας έχουν «δεξιά κουλτούρα».

«Αυτοί είναι ιδιοκτήτες», δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Ξέρετε στη δεξιά κουλτούρα και στον δεξιό πολιτισμό (σ.σ. προσανατολισμό μάλλον ήθελε να πει) υπάρχουν δύο έννοιες. Ο ιδιοκτήτης και ο ελεγκτής. Δεν έχω καμία σχέση εγώ μ’ αυτά. Όποιος θέλει να είναι ιδιοκτήτης και ελεγκτής τον κατατάσσω. Δεξιός. Αν δηλώνουν ότι είναι δικός του (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ), δηλώνουν ιδιοκτησία. Δεν είναι δεξιοί, είναι προοδευτικοί, αλλά όταν δηλώνει κάποιος ιδιοκτήτης πάει αλλού. Ο νοικοκύρης και ο μουσαφίρης… Υπάρχει ένα φαινόμενο καθυστερημένων αντιλήψεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γαλλία και Ιταλία στέλνουν Canadair στην Ελλάδα
Καλοκαίρι # yes: Στον αέρα με καθυστέρηση μιας ώρας – ο λόγος
Chevron Right