Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρωτάω την κόρη μου «πώς σου φάνηκε» και μου απαντά «Αυτοί είστε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να παρουσιάσει την πιο κοινωνική πλευρά του εαυτού του στο The 2Night Show της Δευτέρας.

Με μια τούρτα στολισμένη με ένα πιάτο ντολμαδάκια υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, στο The 2Night Show του ΑΝΤ1.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε αρχικά για τον πατέρα του και τις συνθήκες που, σύμφωνα με τον ίδιο, ανέφερε πολιτεύτηκε: «Ο πατέρας μου για να γίνει πρωθυπουργός πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Έκανε ένα come back μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής. Θυμάμαι τις συνεχείς δυσκολίες, τα ανοιχτά μέτωπα, θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Είχε μια μεγάλη ικανότητα να κρατά τα προβλήματα μακριά από το οικογενειακό περιβάλλον.

Κατά την πρωθυπουργία του κάπνιζε λίγο παραπάνω. Είχε πάντα μια λίγο ζεν προσέγγιση στα θέματα. Προσπαθώ και εγώ να είμαι έτσι. Στα πλαίσια της μόνιμης αυτογνωσίας. Δεν ήμουν τόσο ψύχραιμος όσο τώρα αλλά το δούλεψα αρκετά. Κατέληξα πώς όταν αντιδράς κάνεις λάθος και θολώνει η κρίση σου.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/825389672279715

Ζήτησα τη βοήθεια από ειδικό και δεν έχω δυσκολία να το πω. Τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους έχουν έρθει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα ψυχικής υγείας μέσα από τις παρωπίδες και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Με χαροποιεί που στη νέα γενιά υπάρχει απενοχοποίηση και μπορούν να ζητούν τη βοήθεια που επιθυμούν», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια της συνομιλίας του με τον παρουσιαστή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών και στον θυμό που εκφράζει η νέα γενιά, λέγοντας: «Ο θυμός, η οργή και η θλίψη ήταν κατανοητά και αναμενόμενα. Νέα παιδιά σκοτώθηκαν που πήραν το μέσο για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιό τους. Μας ακούμπησε αυτή η τραγωδία γιατί θα μπορούσαμε να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά.

Καταλαβαίνω απόλυτα αυτή την αντίδραση. Αλλά οι νέοι έχει και άλλους λόγους να είναι θυμωμένοι. Πέρασαν μια δεκαετή κρίση. Υπάρχει στη νέα γενιά αυτή η πεποίθηση ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς να το αντιστρέψουμε. Προσπαθώ να μιλάω με νέα παιδιά», παραδεχόμενος όμως ότι: «Δεν κατάφερα να αλλάξω το κράτος όσο θα ήθελα», σε άλλο σημείο της συζήτησης.

Δείτε το βίντεο:

Όπως είπε διασκεδάζει με τα βίντεο του Luben όπου πρωταγωνιστής είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας: «Διασκεδάζω πολύ με τον Κουτσούμπα. Με μερικά βίντεο του Luben που λένε «Αυτοί είστε»! Μου το λέει και η κόρη μου συνέχεια. Μπαίνω στο σπίτι και της λέω «Πώς σου φάνηκε;» και μου λέει «Αυτοί είστε». Δεν θα χαρώ ούτε θα στεναχωρηθώ εάν θέλει η κόρη μου να ασχοληθεί με την πολιτική. Αν ένα νέο παιδί θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, του προτείνω να έχει δουλέψει πρώτα. Να μάθει τι είναι πραγματικός εργοδότης, να έχει τα δικά του ένσημα».

Στο τέλος της συνέντευξης μπήκε στο πλατό ο μικρός Σπύρος Ντούγιας που γνωρίσαμε στην τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες. Ο μικρός δημοσιογράφος του The 2Night Show, ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν θα μπορούσε να καταργήσει την Τράπεζα Θεμάτων για να μην έχει άγχος η αδερφή του που διαβάζει για τις εξετάσεις του Λυκείου. Ενώ πρόσθεσε πως έχει άγχος και για τις Πανελλήνιες. Η απάντηση που πήρε ήταν πως δεν θα έπρεπε να έχει άγχος γιατί οι Πανελλήνιες δεν είναι η μόνη λύση. Καθώς υπάρχουν επαγγέλματα που δεν απαιτούν Πανεπιστημιακές γνώσεις.

Το σχετικό απόσπασμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιώργος Κατρούγκαλος - Τουρκία: Βασικά συμπεράσματα και η επόμενη ημέρα
Βρίσκει και κάνει ο Μητσοτάκης: Ο Ανδρουλάκης άφησε αφύλακτη τη δεξιά πλευρά του ΠΑΣΟΚ
Chevron Right