Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αρνείται debate στις Ευρωεκλογές η ΝΔ – Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση διάρρηξης στο ΥΠΕΣ

Το ζήτημα της πρόσφατης διάρρηξης στην διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι παρακολουθούν στενά της υπόθεση διάρρηξης του ΥΠΕΣ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να διευκρινιστεί εάν αξιολογείται έως σοβαρό περιστατικό η διάρρηξη που έγινε στην διεύθυνση εκλογών του υπουργείου την Παρασκευή, με την επισήμανση ότι ήρθε σε μια χρονική στιγμή που διεξάγεται έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ προκύπτουν και νέα στοιχεία.

Οι ίδιες πηγές, παράλληλα, αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι εφόσον υπάρξει συμφωνία σε αυτό να γίνει κι ένα δεύτερο ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου η ΝΔ αρνήθηκε την διεξαγωγή ντιμπέιτ συνολικά λέγοντας πως τα ντιμπέιτς γίνονται με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Ειδικότερα, από την Κουμουνδούρου αναφέρουν:

«Στην σημερινή συνεδρίαση της Διακομματική Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συμμετείχαν η Εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά και ο Οικονομικός Διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης.

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να διευκρινιστεί εάν αξιολογείται έως σοβαρό περιστατικό η διάρρηξη που έγινε στην διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου την Παρασκευή, με την επισήμανση ότι ήρθε σε μια χρονική στιγμή που διεξάγεται έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ προκύπτουν και νέα στοιχεία.

Από την πλευρά του Υπουργείου ειπώθηκε ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει η αστυνομία και η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία ελέγχει τους υπολογιστές της συγκεκριμένης διεύθυνσης εκλογών.

Επίσης έγινε μια προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος καθώς τονίστηκε πως από την πρώτη ενημέρωση που έχει το Υπουργείο δεν εκλάπη κάτι κι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια παράνομη ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση το δίκτυο. Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος επιφυλάσσεται να παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην ίδια συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι εφόσον υπάρξει συμφωνία σε αυτό αν γίνει κι ένα δεύτερο ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ που εκπροσωπήθηκε στην σημερινή σύσκεψη από τον διευθυντής της κ. Γιάννη Σμιρλή αρνήθηκε την διεξαγωγή ντιμπέιτ συνολικά λέγοντας πως τα ντιμπέιτς γίνονται με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το προξενιό της Ιουλίας spoiler: Η Ιουλία στο ψυχιατρείο μακριά από το παιδί της
Στέφανος Κασσελάκης: «Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη - Άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου»
Chevron Right