Οπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη:
«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κόμματα.
«Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα», σχολίασε με δηκτικό ύφος ο Παύλος Χρηστίδης. «Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα. Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες» σχολίασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Το Facebook και το twitter όπως ήταν αναμενόμενο πήραν φωτιά και οι χρήστες με χιούμορ σχολίασαν τη νέα γκάφα της Κατερίνας Παπακώστα.