Με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, στην έδρα της Συμμαχίας ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Αυτή θα είναι η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, επίσης, αύριο στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ.
Στο Συμβούλιο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν για ζητήματα οικονομικής ασφάλειας από τη σκοπιά της εξωτερικής πολιτικής και θα ανταλλάξουν απόψεις για τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.
Στο γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την Τουρκία και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν, στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης, ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν.