Αρκετά αποφασισμένος, όπως φάνηκε από την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος να προσφύγει τον Μάιο σε βουλευτικές εκλογές και οι μόνες κάλπες που θα στηθούν θα είναι για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τις κοινοτικές. «Θα έχουμε τέσσερις κάλπες» είπε χαριτολογώντας.
Το ενδιαφέρον ήταν και η επικριτική του αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την επιλογή του να προσφύγει σε εκλογές το 2009, μόλις δυο χρόνια μετά την εκλογή του. «Ο Κ. Καραμανλής επέλεξε να δραπετεύσει» είπε.
Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση στην οικονομία που υπεραποδίδει και μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου.
«Μετά τη λήξη των προγραμμάτων τον Αύγουστο του 2018, είναι η επόμενη καλύτερη εξέλιξη η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων στο ΔΝΤ» σημείωσε και μίλησε για μια ιστορική εξέλιξη που διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο στην ελληνική οικονομία, γιατί όλοι οι δείκτες της οικονομίας αποδίδουν».
Επίσης, ανέφερε ότι «έχουμε ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων» και υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ διαψεύστηκε και σε αυτό όταν έλεγε όταν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το ΔΝΤ να αποχωρεί.
Ακόμη άφησε ένα παράθυρο ανοικτό για περαιτέρω διορθωτικές κινήσεις, όχι παροχές, λέγοντας ότι «πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά». Μάλιστα προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τι θα κάνει μετά το ταξίδι του στην Κίνα, όπου και θα συνεδριάσει με τους οικονομικούς υπουργούς και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει στην εποχή των ελλειμμάτων.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας: «Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις κάλπες». Επίσης είπε με νόημα: «Μην βιάζεστε να πείτε ότι δεν θα είναι ντέρμπι οι επόμενες εκλογές. Θα εκφραστεί το βουβό κύμα στην κάλπη. Στόχος η νίκη στις ευρωπαϊκές εκλογές».
Για μια ακόμη φορά υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την επισήμανση πως δεν σκέφτηκε ποτέ το πολιτικό κόστος, αλλά διευκρίνισε πως ακόμα και εάν είχε δεν θα έδινε σημασία. «Εγώ δεν το σκέφτηκα ποτέ το πολιτικό κόστος. Ούτε το 2015 γιατί πίστευα ότι έκανα το ορθό για τη χώρα» είπε με έμφαση και δήλωσε τυχερός για αυτή την ευκαιρία που είχε να υπογράψει τη συμφωνία.
Εστίασε αρκετά στο σκάνδαλο Novartis και είπε, στην έντονη κριτική της αντιπολίτευσης πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση τη ρωτούν για πραγματικά σκάνδαλα λέει…Πετσίτης».
Η ΝΔ μιλάει συνεχώς για σκανδαλολογία σημείωσε και ξεκαθάρισε με τον πιο έντονο τρόπο πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Πετσίτη. «Της λέμε για τα θαλασσοδάνεια, λέει Πετσίτης. Της λέμε για την καταδίκη Γεωργιάδη, λέει Πετσίτης. Της λέμε για τη Νοβάρτις, λέει Πετσίτης. Κάθε σκάνδαλο και ένας Πετσίτης για πάσα νόσο» είπε μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, καθώς υπήρξε σπατάλη δημοσίων πόρων και πρόσθεσε ότι «το ποιός και με ποιό τρόπο και μέσω ποιών προσώπων έγινε αυτό θα το ψάξει η δικαιοσύνη».
Υποστήριξε όμως ότι περισσότερα από 30 δισ. ευρώ έδωσε παραπάνω η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες με ανάλογο πληθυσμό» και διερωτήθηκε: «είναι σκευωρία το γεγονός πως σύμφωνα με το FBI εκείνη την περίοδο ο Φρουζής και η Novartis κέρδιζαν;».
Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έστησε ειδικά δικαστήρια, αλλά έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. «Οι πολίτες έχουν κρίση και κρίνουν» είπε.
Στις ανησυχίες διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο πασοκοποίησης, ξεκαθάρισε ότι δεν φτιάχνει το νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι «ενδυναμώνουμε τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ».
Στις κατηγορίες περί διάλυσης κομμάτων τόνισε πως «δεν διαλύω εγώ κόμματα» και έδειξε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την αναφορά ότι η ΝΔ «πήρε» μια ντουζίνα βουλευτές από Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι. «Ο τελικός κριτής είναι ο ελληνικός λαός» απάντησε.