«Με το νέο αρνητικό ρεκόρ 1.547 κρουσμάτων περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει έστω και τώρα έκτακτο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και μαζικά διαγνωστικά τεστ για τους πολίτες», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε σχόλιό του το απόγευμα της Τετάρτης.
Τελικά, όμως, «ανακοίνωσε ακόμα δυο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικά σποτ, τα οποία εκ του νόμου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν», όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο καθένας και οι προτεραιότητες του», καταλήγει.
Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία
Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα, ένα 24ωρο, μόλις, από το προηγούμενο υψηλό των 1.259 περιστατικών χθες. Ειδικότερα, ο αρμόδιος Οργανισμός επιβεβαίωσε 1.547 νέους φορείς του ιού την Τετάρτη, το μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στη χώρα από την έναρξη της επιδημίας Covid-19.
Σημειώνεται πως τα 419 περιστατικά εξ αυτών εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ ακόμη 384 αφορούν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, οι ασθενείς στις Covid-19 ΜΕΘ ανήλθαν στους 108. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη την πρώτη του μήνα ήταν 89, καθώς και ότι επί αρκετών εβδομάδων κινόντουσαν κάτω από τους 90, ή ελάχιστα παραπάνω. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ωστόσο, καταγράφεται μία σταθερή αυξητική τάση του εν λόγω αριθμού, η οποία αντανακλά τη μεγάλη άνοδο των λοιμώξεων με κορονοϊό στην κοινότητα.
Ακόμη, ο αρμόδιος Οργανισμός γνωστοποίησε την κατάληξη ακόμη 10 συμπολιτών μας, λόγω της Covid-19.
Σε συνολικούς αριθμούς, τα κρούσματα στη χώρα έφτασαν τα 34.299, ενώ τα θύματα της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι 603.
- Ολόκληρη η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.