Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η άρνηση της κυβέρνησης να κάνει τα απαραίτητα φέρνει πιο κοντά το lockdown

«Να τρέξει ο εμβολιασμός των πολιτών πόρτα-πόρτα» ζήτησε σε συνέντευξή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση πως έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία.

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας την για συνθηκολόγηση με την πανδημία. «Πρέπει να τρέξει πόρτα-πόρτα και για την τρίτη δόση, και για το 20% των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας στην ευπαθή ομάδα άνω των 80 ετών. Απαιτείται άμεση δημιουργία κινητών μονάδων εμβολιασμών και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία», αναφέρθηκε στην καθημερινή τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς – 1.674 μόνο μέσα στο Νοέμβριο – και «στο επόμενο λοκντάουν που έρχεται πιο κοντά γιατί η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να κάνει τα απαραίτητα».

«Αρχικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μας απαντά για το πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ αλλά και το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ», δήλωσε ο ΝάσοςΗλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους, όταν ακυρώνεται το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων αυτό πλήττει το σύνολο της κοινωνίας. Τα νοσοκομεία γίνονται ξανά νοσοκομεία για μια και μόνο νόσο», συνέχισε, επισημαίνοντας πως «οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν έξω από τη μάχη». Μάλιστα, διευκρίνισε πως κάνει λόγο για «επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, όχι για απλή επιστράτευση ιδιωτών γιατρών».

Ο εκπρόσωπος τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «ακόμη και σήμερα αρνείται την τηλεργασία – μέτρο που θα μπορούσε να χαμηλώσει την πίεση σε μαζικούς χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς», ενώ «συνεχίζει τις συγχωνεύσεις σε χιλιάδες σχολικά τμήματα, δημιουργώντας τάξεις με 28 και 29 παιδιά».

Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος καυτηρίασε την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να σχεδιάσει στρατηγικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος –«κάτι που φάνηκε ήδη από τη ΔΕΘ όταν ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μόλις 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή 9 ευρώ το μήνα για τα νοικοκυριά».

«Πρέπει άμεσα να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, να αυξηθεί ο βασικός μισθός και τέλος, να υπάρξει ρύθμιση και διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αντώνης Κανάκης: Πως σχολίασε τις δηλώσεις της Εύης Δρούτσα στο «Πρωινό»
Παγκράτι: Γκαζάκια σε δύο τράπεζες τα ξημερώματα
Chevron Right