Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Κασσελάκης τόλμησε αυτό που δεν τόλμησε ο Τσίπρας! Απομάκρυνε από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη!
Ο πολιτικός ηγέτης δεν κάνει ασκήσεις θάρρους στον καθρέφτη για να λάβει επώδυνα μέτρα για στελέχη του όταν εκείνα εκδηλώνουν επαναλαμβανόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά που σκανδαλίζει την κοινωνία και εκλογικά ζημιώνει το ίδιο το κόμμα. Ούτε ζυγίζει την απόφαση του αναλόγως με τα likes και τη δημοφιλία που ενδεχομένως συγκεντρώνει στα social media ο παραβάτης.
Πολλάκις ο Πολάκης έδωσε την αφορμή στον Τσίπρα για να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του αλλά ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε εγκλωβισμένος τόσο στην αναβλητικότητα του χαρακτήρα του, όσο και στα κομματικά γρανάζια στις ισορροπίες τρόμου που υπήρχαν ανάμεσα στις φράξιες της Κουμουνδούρου.
Μα και όταν ο Πολάκης έφερνε στο αμήν τον Τσίπρα και εκείνος ήταν έτοιμος να τον διαγράψει εμφανίζονταν ένας από μηχανής θεός, άνοιγε μια… ομπρέλα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και προστάτευε τον Πολάκη.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη φαρσοκωμωδία που διαδραματίστηκε στην Κουμουνδούρου τον Φλεβάρη του 2023 όταν όλα έδειχναν ότι είναι σχεδόν βέβαιη η διαγραφή Πολάκη με αφορμή την ανάρτησή του που στοχοποιούσε με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζικά στελέχη και τους απειλούσε θα δείτε τι θα πάθετε με την «δεύτερη φορά αριστερά». Τότε άνοιξε ξαφνικά η «ομπρέλα» των Τσακαλώτου , Φίλη, Σκουρλέτη… για να προστατεύσει τον Πολάκη μόνο και μόνο για να πάνε κόντρα στην πρόθεση Τσίπρα. Μέχρι και στημένη σφυγμομέτρηση εμφάνισαν που υποτίθεται ότι έγινε μέσα στην αργία του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας και η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ ανακήρυσσε τον Πολάκη ως μαγνήτη προσέλκυσης αντισυστημικών ψήφων και επομένως θα ήταν ολέθρια η απομάκρυνση του από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Ακόμη και ένθερμοι υποστηρικτές του Τσίπρα όπως ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, υποστήριζε ότι η αποπομπή Πολάκη ισούται με διάσπαση για το κόμμα και είχε προτείνει να τα βρούνε.
Κατά βάθος το κίνημα της «Καθαράς Δευτέρας» υπέρ Πολάκη ενθάρρυνε την αναβλητικότητα που εκ του χαρακτήρος έχει ο Τσίπρας και ακολούθησε την εύκολη λύση του συμβιβασμού και παρατείνοντας την έκδοση του διαζυγίου με τον Παυλή.
Είναι δε αξιοσημείωτο ότι εκείνες τις μέρες του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας όποιος εκ των φίλων του Τσίπρα υποστήριζε ότι αποτελεί μονόδρομος η διαγραφή Πολάκη εν όψει των εθνικών εκλογών, εκείνος θύμωνε και αγενώς του έλεγε κατάμουτρα: «Μην μου το παίζετε προπονητές εξέδρας. Αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου». Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ το οδυνηρό διπλό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2023 απέδειξε ότι την Καθαρά Δευτέρα του ´23 ο Τσίπρας δεν έκανε καλά τη δουλειά του…
Ο πολιτικός ηγέτης δεν είναι ισορροπιστής, δεν είναι ακροβάτης, ούτε ζογκλέρ. Πολιτικός μάνατζερ είναι με τσαγανό. Αυτό λοιπόν το τσαγανό που δεν είχε ο Τσίπρας στην περίπτωση Πολάκη, αποδείχτηκε ότι το έχει ο Κασσελάκης και τόλμησε να εκδιώξει τον Πολάκη παρ´ ότι εκείνος τον βοήθησε τα μάλα για να φτάσει στην κορυφή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον ηγέτη, τον πολιτικό μάνατζερ δεν χωράει το συναίσθημα. Όπως είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Στέγνωσα την ψυχή μου για να κυβερνήσω».
Είναι σαφές ότι ο Τσίπρας δεν θέλησε να στεγνώσει την ψυχή του για να κυβερνήσει «δεύτερη φορά», αντιθέτως ο Κασσελάκης έχοντας τόσο μεγάλη δίψα για να κυβερνήσει, ήδη έχει βάλει την ψυχή του στο… ξηραντήριο.
Και κάτι άλλο σημαντικό. Η διαγραφή Πολάκη ήταν προδιαγεγραμμένη από τον Κασσελάκη από τις πρώτες μέρες που αποφάσισε να διεκδικήσει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπου πήγαινε να ζητήσει υποστήριξη και του έλεγαν: «Ναι μεν αλλά έχεις τον Πολάκη που καθιστά απαγορευτική την συνεργασία μας», εκείνος τους διαβεβαίωνε: «Μην ανησυχείτε, εγώ δεν θα ανεχτώ παραβατικές συμπεριφορές κανενός Πολάκη. Να μου έχετε εμπιστοσύνη».
Βεβαίως βεβαίως από την πλευρά του ο Πολάκης έδινε την εντύπωση ότι θα κατευθύνει πολιτικά τον Κασσελάκη, ενώ εκείνος τόνιζε με νόημα «ουδείς με εκπροσωπεί, ουδείς με καθοδηγεί».
Πιθανότατα για τη χτεσινή απόφαση Κασσελάκη να μέτρησε και το γεγονός ότι η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ των τελευταίων εβδομάδων επιχειρεί όχι μόνο να ταυτίσει τον Κασσελάκη με τον Πολάκη αλλά και να αναδείξει ότι ο Πολάκης χαράζει την τοξική αντιπολίτευση και ο Κασσελάκης την εκτελεί πιστά….
Αλλά ας μην το παιδεύουμε πολύ. Εκ του αποτελέσματος ο Κασσελάκης ολοκλήρωσε τον ιστορικό του ρόλο. Εκπαραθύρωσε τον Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έχει σημασία!
Όσο για τους επικοινωνιολόγους της ΝΔ: «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους».