Πολιτική

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης ενόψει Χριστουγέννων

Ανακοινώσεις για νέα μέτρα θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο. Εξελίξεις φέρνει η μετάλλαξη Ομικρον. 

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για την εξέλιξη της πανδημίας με την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον και, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων ενόψει των γιορτών.

Η μετάλλαξη Όμικρον όπως ήταν αναμενόμενο φέρνει ανατροπή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που κλήθηκε να αποφασίσει μεταξύ πολλών πρόσθετων μέτρων, τα οποία και θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει η επαναφορά της μάσκας παντού, περισσότερα rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στην εργασία τους, αποκλεισμός όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει τη δωρεάν πρόσβαση σε self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για τις γιορτές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, τα self test θα διανέμονται δωρεάν από τα φαρμακεία, με το ΑΜΚΑ των πολιτών. Η διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Δεκεμβρίου και θα πρόκειται για ισχυρή σύσταση προς όλους τους πολίτες, μαζί με ευρύτερες συστάσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων και οριοθέτηση των επαφών και την περίοδο των εορτών.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τρόμος τη νύχτα για 22χρονη: Ξύπνησε σε στάση λεωφορείου στον σταθμό Λαρίσης
Πάτρα: Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι από αυτοκίνητο στο Ρίο
Chevron Right