Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη επενδύσει η ΝΔ τις τελευταίες μέρες και το προεκλογικό σποτ έχει πρωταγωνιστή και αφηγητή τον κ. Μητσοτάκη.

 «Το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί να περιμένει. Αρχίζει τώρα», σημειώνει σε αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος εμφανίζεται εν μέσω πλάνων από περιοδείες του ανά την Ελλάδα να λέει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, «αλλαγή πορείας, αλλαγή προσώπων, αλλαγή νοοτροπίας». Και κωδικοποιεί βασικούς άξονες των προτάσεων της Ν.Δ., όπως η μείωση των φόρων, οι νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας, η εγγύηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η φύλαξη και προστασία των συνόρων, αλλά και τον στόχο του για τη μείωση των πλεονασμάτων. Το σποτ κλείνει με πλάνο της μεγάλης εκδήλωσης στην οποία ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., σημειώνοντας για τα νέα πρόσωπα ότι «δεν είναι πολιτικοί, αλλά αξίζει να γίνουν. 

«Εμείς θα μειώσουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα κανονικά, όπως ίσχυε παλιά». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση δεν αφορά σε προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά.

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη. Ξεκινώντας από το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συντοπίτες του Κρητικούς. Σύμφωνα με την Πειραιώς, αρκετοί από τους πολίτες που του μίλησαν, του είπαν ότι για πρώτη φορά θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τη στήριξη τους και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά υπάρχει η βάσιμη προσδοκία το βράδυ των ευρωεκλογών «όλη η Κρήτη να βαφτεί μπλε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις συζητήσεις που είχε, ήταν σχεδόν καθολικό το αίτημα να κάνει πράξη τη βασική δέσμευση του για μείωση των φόρων και των εισφορών που τόσο έχουν πλήξει τη χώρα και ιδιαίτερα την Κρήτη, της οποία η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και έχει να ανταγωνιστεί άλλους τουριστικούς προορισμούς στο εξωτερικό. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε στους πολίτες λέγοντας πως «θα μειώσουμε τους φόρους ώστε να μένουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο δημαρχείο Σπηλίου έκανε λόγο για το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη, με στόχο να γνωστοποιήσει σε όλους τους Έλληνες την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει την Ελλάδα: Στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ψηφίζουμε όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για την πατρίδα. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ζητώ τη στήριξή σας ώστε να μπορέσουμε την επόμενη μέρα, από θέση ευθύνης, να σταθούμε κοντά στα δικά σας προβλήματα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο αναπτυξιακό όραμά του για την Κρήτη είπε: Δεν έχω κρύψει ότι είμαι κατά βάθος ένας άνθρωπος βουνίσιος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των ορεινών δήμων. Για αυτό έχω δρομολογήσει μαζί με τους συνεργάτες μου ένα ειδικό σχέδιο για το πώς μπορούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινής κοινότητας. Πρέπει να σπάσει η απομόνωση, με έργα από την κεντρική κυβέρνηση αλλά και από την περιφέρεια, για αυτό ζητάω να στηρίξετε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη ως τον επόμενο περιφερειάρχη της Κρήτης.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Οι στόχοι του Τσίπρα μέχρι τις εκλογές 2019
Πρόκληση Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Chevron Right