Πολιτική

O Άδωνις και οι «δημοφιλείς υπουργοί που κρύβονται»: Ποιους φωτογραφίζει και γιατί – Το παρασκήνιο

Το Μαξίμου βάζει στο στόχαστρο τον Νίκο Δένδια. Άρχισαν τα επεισόδια για την επόμενη μέρα της ΝΔ.

O Άδωνις Γεωργιάδης, με τον μοναδικό του τρόπο, εμφανιζόμενος, δηλαδή, ως μητσοτακικότερος του Μητσοτάκη, άνοιξε δημόσια τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, η οποία έχει φουντώσει στο παρασκήνιο.

Ιδιαίτερα, με φόντο τη διαφαινόμενη αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης και την προσώρας, τουλάχιστον, εμμονή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

«Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μία παράταξη. Πολύ χρήσιμο. Γιατί είναι χρήσιμο σε μία παράταξη; Γιατί σε μία κρίσιμη ώρα, όπου τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, μπορεί να έχει μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί που είναι πρώτοι σε δημοφιλία βγαίνουν, καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εάν την κρίσιμη ώρα, λέω γενικά για τις ομάδες, οι πρώτοι σε δημοφιλία εξαφανίζονται και βγάζουν πάλι τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο για την ομάδα και άρα η πρωτιά στη δημοφιλία να μην τους αξίζει κιόλας».

Οι «βολές» Γεωργιάδη ήταν προφανές ότι στόχευαν κατά προτεραιότητα τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος, στο πρόσφατο υπουργικό Συμβούλιο μετά την τραγωδία των Τεμπών, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, μόλις ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός την τοποθέτησή του, ενώ επέλεξε να μην τοποθετηθεί δημόσια μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

H «στόχευση» Γεωργιάδη

Κάποιοι, υποστηρίζουν ότι δευτερευόντως, ο κ. Γεωργιάδης «στόχευε» και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη, τον δημοφιλέστερο υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ένα πολιτικό πρόσωπο που πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη μετά Μητσοτάκη εποχή στη ΝΔ.

Η συζήτηση για την επόμενη μέρα, άνοιξε βίαια στην κυβερνητική πλειοψηφία, πριν καν ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της απλής αναλογικής, καθώς η τραγωδία των Τεμπών, ανέτρεψε πλήρως το πολιτικό κλίμα υπό το οποίο οδεύει η ΝΔ προς τις κάλπες.

Μοιραία, πλέον, όλοι προσπαθούν να ανιχνεύουν το μετεκλογικό τοπίο, κυρίως στην περίπτωση που ο μόνος πιθανός κυβερνητικός εταίρος είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος, πολύ πρόσφατα, ταύτισε τον Κ. Μητσοτάκη με «τη χούντα».

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν ο κ. Γεωργιάδης λειτουργεί με αποκλειστικά προσωπικά κίνητρα ή κινείται για τη δημιουργία κλίματος που θα διευκολύνει την επάνοδο στο γαλάζιο προσκήνιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, λόγω και της συγκυβέρνησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, θεωρείται ένας αξιόπιστος συνομιλητής σε περίπτωση αδιεξόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η αποφασιστικότητα Τσίπρα και η επιστολή μεταμέλειας Πολάκη – Τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ
«Καμπανάκι» από μηχανολόγο: «Τα τούνελ είναι παγίδες θανάτου»
Chevron Right