Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στην Πάτρα – Ουρές στα εκλογικά κέντρα

Πολύ μεγάλη η προσέλευση στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, με τα πρώτα αποτελέσματα να έχουν ήδη διαρρεύσει.

Συνωστισμός επικρατεί έξω από εκλογικά κέντρα του ΚΙΝΑΛ σε πολλές περιοχές της χώρας, με την εκλογική διαδικασία να συνεχίζεται και τα πρώτα αποτελέσματα να έχουν ήδη διαρρεύσει, καθώς στην Αυστραλία αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 50%, σε σύνολο 108 ψήφων.

Σύμφωνα με το thebest.gr, η προσέλευση στην Πάτρα είναι πολύ μεγάλη, με 111.582 πολίτες να έχουν ψηφίσει μέχρι τη μία το μεσημέρι. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, εξετάζεται το ενδεχόμενο η διαδικασία να πάρει παράταση (κανονικά οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα).

Από τις 11 και μετά, ο ρυθμός είναι 500 ψηφοφόροι ανά λεπτό, αναφέρει το τοπικό μέσο. Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά, κατά την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Μέχρι στιγμής έχουν ανοιχτεί και λειτουργούν 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα. Χωρίς προβλήματα, και με μεγάλη συμμετοχή, εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στην Αχαΐα, αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας, Γιώργος Αθανασόπουλος, «η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του συστήματος, σε πανελλαδικό επίπεδο».

Όσον αφορά στη συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι «μέχρι τώρα η προσέλευση είναι μεγάλη και αισιοδοξούμε ότι θα είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017».    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο Μουρίνιο «εξήγησε» την βαριά ήττα της Ρόμα με 3-0
Τζόκερ Κλήρωση 5/12/2021: Μοιράζει τουλάχιστον 750.000 ευρώ
Chevron Right