Πολιτική

Πέρασε από την ιταλική Γερουσία η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ

Η Ελλάδα χαιρετίζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης από την Ιταλική Γερουσία της συμφωνίας Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλασσίων ζωνών τους.

Σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «χαιρετίζει την υιοθέτηση χθες από την Ιταλική Γερουσία της συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών, η οποία είχε υπογραφεί στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2020, με 223 ψήφους υπέρ και 2 μόνο αποχές, με την οποία ολοκληρώνεται η διαδικασία κύρωσης της εν λόγω συμφωνίας από τα Ιταλικά νομοθετικά όργανα».

Η εν λόγω συμφωνία, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο σύντομο μέλλον, υποδηλώνει εκ νέου την προσήλωση τόσο της Ελλάδας, όσο και του συνόλου σχεδόν των γειτονικών της χωρών, στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές της Θάλασσας (UNCLOS), η οποία αντικατοπτρίζει εθιμικό δίκαιο, και την οποία έχουν υποχρέωση να σέβονται και να εφαρμόζουν όλες οι χώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φωτιά τώρα σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας
Κώστας Καραμανλής: Παρών
Chevron Right