Πολιτική

Χριστούγεννα στη φυλακή για Παντσέρι και Τζιόρτζι – Γιατί δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο η Καϊλή

Εξελίξεις στο σκάνδαλο του QatarGate που προκαλεί τριγμούς στα θεμέλια της Ευρωβουλής. Την Τετάρτη οι δικαστικές Αρχές αποφάσισαν για την τύχη Παντσέρι – Τζιόρτζι, ενώ η Εύα Καϊλή ζήτησε αναβολή.

Η Εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαιώσε χθες την προφυλάκιση των Παντσέρι – Τζιόρτζι κατηγορουμένων για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία «πρωταγωνιστεί» η Ελληνίδια Ευρωβουλευτής και τέως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, που δεν παρέστη χθες ενώπιων των δικαστικών αρχών του Βελγίου, ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου και έτσι θα παραμείνει για ακόμη μία εβδομάδα προφυλακισμένη στις βελγικές φυλακές του Χάρεν αφού.

Η αιτία για την «απουσία» της από των κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία φέρεται να ήταν η απεργία συνδικάτου αστυνομικών υπαλλήλων των γυναικείων φυλακών.

Αφού η ίδια δεν ήταν παρούσα, η υπόθεσή της δεν συζητήθηκε και η κυρία Καϊλή έλαβε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου. Οι τρεις συγκατηγορούμενοι της, συμπεριλαμβανομένου και του Ιταλού συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσα.

Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής του S&D, PP,  Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι αποφασίστηκε να παραμείνουν στη φυλακή για ένα μήνα, ενώ, ο NFT, Νικόλο Φίγκα Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ «No Peace Without Justice», αποφυλακίστηκε με τον όρο να φέρει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Yπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και τρεις ακόμη συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Η ίδια δηλώνει αθώα, με τους συνηγόρους της να υποστηρίζουν, ότι ήταν εντολοδόχος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου στο Κατάρ. Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου όμως, καταρρίπτει τον ισχυρισμό αυτό.

Οι έρευνες των Βέλγων διευρύνονται και αναζητούν τη διαδρομή των χρημάτων, προκειμένου να βρεθούν τα πρόσωπα που φέρεται να έστησαν την υπόθεση, και χρηματίστηκαν.

Εάν αποκαλυφθεί η προέλευση των μετρητών αυτών, θα αποκαλυφθεί η τράπεζα από την οποία είχε γίνει η ανάληψη και άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που χρεώθηκε την ανάληψη.

Την Τρίτη η βελγική αστυνομία έφερε στο φως ντοκουμέντα από τα χρήματα που κατασχέθηκαν από τις οικίες των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο. Όπως σημείωνε η βελγική Le Soir, τα χρήματα που εντοπίστηκαν ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. ευρώ., με τα 900.000 να προέρχονται από την Ελλήνιδα ευρωβουλευτή.

Μία μέρα αργότερα οι Βέλγοι έδωσαν στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία με όλα τα χρήματα που βρέθηκαν κατΆ τις έρευνες, αλλά και τη βαλίτσα, με την οποία πιάστηκε επ’ αυτοφώρω ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Διακοπή ρεύματος σήμερα 15/12 σε 16 περιοχές της Αττικής - Οι ώρες
Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα αλλά και βροχές
Chevron Right