Μπορεί όλοι ξαφνικά στην ηγεσία της ΝΔ να ξορκίζουν τον Κερκυραίο πολιτικό, αλλά ο Ν. Γεωργιάδης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο για τον Κυρ. Μητσοτάκη. Η προσωπική και πολιτική τους σχέση είναι μακρά και όπως λένε οι πιο μυημένοι, δεν διαταράχθηκε ποτέ, ακόμα και όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Ν. Γεωργιάδη στη Μολδαβία.
Το γεγονός ότι αρκετά στελέχη τον στήριξαν, είτε στο δικαστήριο, είτε στα ΜΜΕ, ενισχύει την άποψη πολλών, ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα ήθελαν, μέσω της υποστήριξής τους στον Ν. Γεωργιάδη, να δηλώσουν την πίστη τους στην ηγεσία της ΝΔ.
Η σχέση Γεωργιάδη Μητσοτάκη αρχίζει πάρα πολλά χρόνια πριν, καθώς και οι δυο αποφοίτησαν από το Κολλέγιο Αθηνών, ενώ είχαν και κοινούς φίλους, όπως τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Σπήλιο Λιβανό.
Από νωρίς ασχολήθηκε με την πολιτική, καθώς ήταν ο νεότερος αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, της επίσημης νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το 1999 κατέβηκε για πρώτη φορά στην πολιτική με τους «Ταύρους» του Στέφανου Μάνου όπου κατάφερε να πάρει στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο ποσοστό του κόμματος πανελληνίως.
Μετά την συμφωνία το 2000 Καραμανλή – Μάνου εντάχθηκε στη ΝΔ και εξελέγη το 2004 πρώτος βουλευτής Κέρκυρας υιοθετώντας το σύνθημα «δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα ρουσφέτι, η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, στην πολιτική μπήκα γιατί είμαι ρομαντικός και όχι για να βγάλω λεφτά»! Στη Βουλή έμεινε τρία χρόνια και το 2007 δεν επανεξελέγη. Στο ενδιάμεσο όμως της θητεία του εκδίδει βιβλίο που έχει γράψει μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη με τον τίτλο «Χελώνες και Τίγρεις». Στις 21 Μαΐου 2012 προσχώρησε στο κόμμα του Στέφανου Μάνου «Δράση».
Ο Ν. Γεωργιάδης ήταν ενεργό μέλος του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκστρατεία διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος. Δύο ημέρες μετά την επικράτηση του Κυρ. Μητσοτάκη ανέλαβε γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στη συνέχει παραιτήθηκε και ο ίδιος στις 21 Ιανουαρίου του 2016 ύστερα από το ξέσπασμα του σκανδάλου, αλλά από τότε οι πληροφορίες λένε ότι δεν έπαψε να έχει κεντρικό ρόλο, παρά τις διαψεύσεις.
Για τους μυημένους, ο Ν. Γεωργιάδης δεν ήταν μια απλή περίπτωση συμβούλου ή συνεργάτη. Και οι …«πέτρες» ήξεραν και όλοι το συζητούσαν στη ΝΔ για τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτιζε στο στενό επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη.
Λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας που είχε, καθώς δεν υπήρχε πρωτόδικα απόφαση για την κατηγορία της παιδεραστίας, δεν πήγαινε είτε στη Λεωφ. Συγγρού, όπου και τα γραφεία της ΝΔ στην πρώτη περίοδο της προεδρίας Μητσοτάκη, ούτε και στη συνέχεια στην οδό Πειραιώς, στο ύψος του Μοσχάτου, στα νέα γραφεία του κόμματος.
Το «στρατηγείο» του λένε ότι ήταν στην οδό Καλλιρόης, όπου πήγαινε ο Κυρ. Μητσοτάκης και άλλοι πολλοί στενοί του συνεργάτες, όπως ο ανιψιός του, ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης. Εκεί γινόταν πολλές συσκέψεις, παρουσία του Ν. Γεωργιάδη, ενώ άλλες φορές ο Κερκυραίος πρώην βουλευτής της ΝΔ φαίνεται ότι πήγαινε στο πολιτικό γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη στο Παγκράτι.
Στα νεοδημοκρατικά στέκια πολλές φορές ήταν θέμα συζήτησης η επιρροή που ασκούσε στον Κυρ. Μητσοτάκη και αυτό αποτυπώθηκε και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Ν. Γεωργιάδης, ήταν εξ αρχής υπέρμαχος της γραμμής ότι πρέπει η ΝΔ να στηρίξει τη Συμφωνία, καθώς αυτό θα την εξυπηρετούσε στρατηγικά.
Με τα επιχειρήματά του φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος αρχικά δεν ήταν αρνητικός για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όμως σύντομα άλλαξε άποψη και σε αυτό συνετέλεσε ένας άγνωστο επεισόδιο στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη με τον έτερο σύμβουλο Στρατηγικής και Επικοινωνίας τον Τάκη Θεοδωρικάκο.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Τ. Θεοδωρικάκος πήγε σε μια σύσκεψη και έξαλλος έδειξε στοιχεία από μετρήσεις που είχε για το θέμα της Συμφωνίας. Σύμφωνα με αυτές υποστήριζε ότι η ΝΔ χάνει δυνάμεις από την μη αρνητική στάση της επί της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι το επεισόδιο ήταν τόσο έντονο που ο Τ. Θεοδωρικάκος απείλησε να τα…βροντήξει και αυτή του η στάση ανάγκασε τον Κυρ. Μητσοτάκη να αλλάξει άποψη και να αδειάσει τον Ν. Γεωργιάδη που ήταν υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά από αυτό το επεισόδιο άρχισε ο…ανένδοτος του προέδρου της ΝΔ κατά της Συμφωνίας.