Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε, διερωτάται αν το ΚΙΝΑΛ «συγκυβερνά» με την Νέα Δημοκρατία. Αφορμή για αυτή την ανακοίνωση, στάθηκε η επίθεση που εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής στην Άννα Διαμαντοπούλου.
Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει στην ανακοίνωση του, το εξής:
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση, αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη Ν.Δ. και «με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».
Αναμένουμε με ενδιαφέρον, η έχουσα την ευθύνη να διευκρινίσει.
Υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη;
Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;
Επίθεση Λοβέρδου
Υπενθυμίζεται, ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι «η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξερουμε».
Έτσι, με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος την επιλογή του πρωθυπουργού και το «ναι» της Άννας Διαμαντοπούλου να προταθεί για την θέση της ΓΓ του ΟΟΣΑ.
Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α.
Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξερουμε.— Andreas Loverdos (@a_loverdos) October 13, 2020
Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του εξήρε την δημόσια παρουσία της πρώην υπουργού, και τόνισε ότι «αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Αλλά και δράση σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, οι νέες Τεχνολογίες και το Περιβάλλον. Ζητήματα, δηλαδή, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος του ΟΟΣΑ για τον 21ο αιώνα», ενώ η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε: «είναι μεγάλη τιμή για μένα και, ταυτόχρονα, μεγάλη ευθύνη. Η διαδικασία εκλογής του νέου γενικού γραμματέα είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε κράτη και σημαντικές προσωπικότητες, για ευγενείς και υψηλούς στόχους. Η ίδια η διαδρομή προς το στόχο, αξίζει την οργανωμένη κοινή μας προσπάθεια» και προσέθεσε:
«Η Ελλάδα, μέσα από τις σκληρές και επίπονες προσπάθειες του λαού μας και των πολιτικών δυνάμεων, απέδειξε τη διαχρονική ανθεκτικότητα των δημοκρατικών της θεσμών. Την ικανότητα και τη βούλησή της για μια γενναία εξωστρέφεια. Η στάση αυτή σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς, και της εξασφαλίζει πρόσθετα πλεονεκτήματα».