Πολιτική

Και επίσημα εκτός ΚΟ της ΝΔ ο Αυγενάκης – Παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά την απόφαση της διαγραφής του ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα. 

Και επίσημα διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά και το σχετικό αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο Λ. Αυγενάκης αποτελεί παρελθόν από την ΚΟ Νέας Δημοκρατίας μετά την επίθεση και τη χειροδικία κατά εργαζόμενου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με απόφαση του πρωθυπουργού παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, η οποία αποφάσισε τη διαγραφή του. 

Ο ίδιος πάντως δήλωσε πως αν και σέβεται την απόφαση του πρωθυπουργού, δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα. Έτσι, θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα περιοριστεί κατά έναν βουλευτή σε 157.

Οι εξηγήσεις που έδωσε στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη, σε ραντεβού τους διάρκειας 15 λεπτών (από το οποίο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έφυγε φανερά εκνευρισμένος) και στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα (η συνάντησή τους είχε διάρκεια 40 λεπτών) δεν κρίθηκαν ως ικανοποιητικές από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μετά τον σάλο –και με χαρακτηριστική καθυστέρηση– εισηγήθηκε τη διαγραφή του.

Το σχετικό στίγμα, άλλωστε, είχε δώσει νωρίτερα το πρωί ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο βίντεο ντοκουμέντο της επίθεσης που έκανε τον γύρο των ελληνικών social media, είπε πως «λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό», τονίζοντας πως τέτοιες περιπτώσεις συμπεριφορών κρίνονται «ακαριαία».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης. Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωση του αρνείται ότι άσκησε βία, αναφερόμενος σε λεκτικό επεισόδιο, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Η ανακοίνωση της διαγραφής του Λευτέρη Αυγενάκη:

Νεα Δημοκρατία, Λευτερης Αυγενακης

Νεα Δημοκρατία, Λευτερης Αυγενακης

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Απόπειρα απόδρασης στις Φυλακές Κορυδαλλού
Γαλλία: Συμμαχία «άσπονδων φίλων», αλλά η Λεπέν μπορεί ακόμα να κερδίσει
Chevron Right