«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβεται», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του με αφορμή τις αποψινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.
«Ενώ οι πολίτες μετά από πεντέμισι μήνες αποτυχημένου lockdown περίμεναν την υγειονομική ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την προαναγγελθείσα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό χαλάρωση των μέτρων, η κυβέρνηση έβαλε τον κ. Σκέρτσο να κάνει προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», παρατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
Και «αντί για ουσιαστικές παρεμβάσεις» η κυβέρνηση «απλά πήρε πίσω τα “έξυπνα μέτρα” που θεσμοθέτησε προ μηνός, επιβεβαιώνοντας πως ήταν βλακώδη και αύξησαν το συνωστισμό και τα κρούσματα».
Δεν είπε, όμως, «ούτε κουβέντα για ενίσχυση του ΕΣΥ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Ούτε κουβέντα για αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, ούτε κουβέντα για τους μεγάλους χώρους εργασίας.
Ούτε κουβέντα για την αυτονόητη συνταγογράφηση των τεστ και στοχευμένους ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αντίθετα, αφού χρειάστηκε ένας χρόνος για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να γίνονται μαζικά και δωρεάν, τώρα προωθεί ράπιντ τεστ για όποιον ενδιαφέρεται να ελεγχθεί, ανοίγοντας παράθυρο για νέο όργιο απευθείας αναθέσεων.
Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη πως όση χυδαία προπαγάνδα και να επιστρατεύσει πλέον έχει κουράσει με τις αποτυχίες και τις παλινωδίες του. Οι πολίτες ούτε τον εμπιστεύονται, ούτε τον ακούνε», κατέληξε.
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φθηνή αντιπολίτευση και κορονοκαπηλεία δεν χωρούν σε κρίσεις όπως αυτή της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα χάθηκε η όποια ελπίδα για υπευθυνότητα, έστω για στοιχειώδη σοβαρότητα».