Πολιτική

Υπουργείο Εργασίας: Στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα

«Αποτελεί πρόκληση ένας εργοδότης που απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, παρεμποδίζει έλεγχο του Σ.ΕΠ.Ε., υβρίζει και επιτίθεται σε Επιθεωρητή Εργασίας, να έχει την απαίτηση να είναι υπεράνω του νόμου και επιπλέον να επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση του Υπουργείο Εργασίας.

«Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, εργοδότη και στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς ασυλίας από τους ελέγχους και να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά», προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, με αφορμή περιστατικό κατά την διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Χίου.

Σημειώνεται ότι ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Πάνος Κορφιάτης, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Τρομπούκη, για την επίθεση κατά Επιθεωρητή Εργασίας και την παρεμπόδιση ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε. στη Χίο, στις 14 Ιουνίου 2019.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «όσα ο κ. Τρομπούκης ισχυρίζεται σε δήλωσή του δεν αναιρούν το γεγονός ότι απασχολούσε αδήλωτη εργαζόμενη και δεν μπορούν να κρύψουν ότι επιτέθηκε στον Επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε. με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο, συμπεριφορά που προφανώς παρεμπόδισε τον έλεγχο. Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εν λόγω εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται εκδόθηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου».

«Η κάλυψη και η στήριξη της ΝΔ στον κ. Τρομπούκη επιβεβαιώνει ότι η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα και η αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ», καταλήγουν από το Υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Τέλος» στην αγωγή της Ράικου κατά της Τουλουπάκη για τη Novartis
Στη φυλακή ο εκατομμυριούχος που το «έκανε» με 15χρονη στο ιδιωτικό του αεροσκάφος
Chevron Right