Πολιτικό ζήτημα, ισχυρών ντεσιμπέλ, προκύπτει από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ζήτημα που «ταράζει τα νερά» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς όπως έγινε γνωστό στη Βουλή ο Πρόεδρος της Αρχής διαφωνεί με την επιλογή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης, στον διορισμό της νέας αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Λιανός, με «εμπιστευτική» επιστολή του προς τους βουλευτές, τους καλεί να μην δώσουν «πράσινο φως» στην έγκριση της πρότασης του Άδωνι Γεωργιάδη που αφορά τον διορισμό της Χαρίκλειας Νικολοπούλου στην Επιτροπή, η οποία σήμερα εργάζεται ως διευθύντρια στην ίδια Επιτροπή, αφήνοντας αιχμές για καθυστερήσεις σε υποθέσεις που αφορούν τράπεζες.
«Απαράδεκτη και αντιθεσμική» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης πως είναι η αποστολή της επιστολής του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναφέροντας πως είναι «στα όρια των θεσμών» η κίνηση του Ιωάννη Λιανού. Με έμμεσο τρόπο, μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης προέτρεψε τον πρόεδρο της Αρχής να παραιτηθεί.
«Όποιος δεν μπορεί να συνεργαστεί παραιτείται» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει γνώμη «εκβιαζόμενη». Ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως αν ο νομοθέτης «ήθελε να συναποφασίζουμε με τον εκάστοτε πρόεδρο θα το είχε προβλέψει στον νόμο. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος».
Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ήταν σφοδρές που δεν στήριξαν την πρόταση της κυβέρνησης εκτός της Ελληνικής Λύσης.