Πολιτική

Πλήρης κάλυψη Μητσοτάκη σε Γεραπετρίτη για τη δήλωση με τις ΜΕΘ

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, για την πρωτοφανή δήλωσή του ότι η αύξηση των ΜΕΘ θα συνεπαγόταν αύξηση στους θανάτους παρέσχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωση του νοήματός της αναφοράς του υπουργού Επικρατείας.

«Ο κ. Γεραπετρίτης είπε κάτι που έχω πει και εγώ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην έκκληση του κ. Τσίπρα να σχολιάσει τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι περισσότερες ΜΕΘ θα συνεπάγονταν και περισσότερους θανάτους. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το νόημα των δηλώσεων του κ. Γεραπετρίτη είναι ότι όσες ΜΕΘ και αν υπήρχαν δεν θα έλυναν το πρόβλημα χωρίς τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ανέντιμη και άδικη» την κριτική στη δήλωση Γεραπετρίτη.

Ο πρωθυπουργός πήρε όμως αποστάσεις από τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι λιγότεροι σε σύγκριση με το Βέλγιο. «Είμαστε θλιμμένοι που συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους» είπε συγκεκριμένα και έδωσε μήνυμα στους υπουργούς να δείχνουν «σεμνότητα, εγκράτεια και αυτοκριτική». Στη συνέχεια, όμως, ο πρωθυπουργός πέρασε και στην αντεπίθεση καταλογίζοντας «χαιρεκακία» στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι «ανέχεται» τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

Τσίπρας: Ταυτίζεστε με την έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης του Γεραπετρίτη

Ανταπαντώντας ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν άσκησε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κριτική στις αδιανόητες δηλώσεις Γεραπετρίτη αλλά το σύνολο των ΜΜΕ και των δημοσιολόγων ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω. Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Μητσοτάκη ότι μόνος του «πήρε επάνω του» τη δήλωση Γεραπετρίτη και ταυτίστηκε με μια αναφορά που αποδεικνύει πλήρη έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Επίσης σημείωσε ότι όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι η δήλωση Γεραπετρίτη συγκρούεται με την κοινή λογική.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ομόνοια: 26 συλλήψεις σε οίκο ανοχής
Ερντογάν: Τουρκικό εμβόλιο για τον κορονοϊό μέχρι τον Απρίλιο
Chevron Right