Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Στον προβλεπόμενο χρόνο η κατάθεση της δήλωσης Πόθεν Έσχες του Κασσελάκη

Τι αναφέρουν οι πηγές ΣΥΡΙΖΑ για το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο φόντο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστό ότι είναι επιχειρηματίας όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν δημιούργησε εταιρείες εκ των υστέρων αφότου ήρθε στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει στον προβλεπόμενο χρόνο την αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και στη συνέχεια το Πόθεν Έσχες με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο για τις προθεσμίες.

Δυο μεγάλες εκδηλώσεις την εβδομάδα που «τρέχει», αύριο Τρίτη για την Ακρίβεια και το φορολογικό και την Πέμπτη για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών, θα συνοδεύσουν το «χακί» που θα βάλει την ερχόμενη Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης στην Σπάρτη.

Στο μεσοδιάστημα, την Τετάρτη, θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός και προγραμματισμός για το διάστημα της απουσίας, λόγω στράτευσης, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο διάστημα αυτό αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, απόντος του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς οι σκέψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι να συνεδριάζει δύο φορές τον μήνα.

Αναφορικά με τις καταγγελίες Κοντονή για «παρασυστήματα» στην υπόθεση Novartis, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην «Απογευματινή», πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι δεν οφείλουν απαντήσεις στον πρώην υπουργό ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν όμως ερωτήματα καθώς ο ίδιος δέχτηκε και ήθελε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, και μάλιστα περιόδευσε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Ζάκυνθο και μετά εντάχθηκε από μόνος του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκ των υστέρων φαίνεται να είχε όλες αυτές τις ενστάσεις και αντιρρήσεις.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως μετά τις εκλογές του 2019 παραιτήθηκε κι έκτοτε κατά καιρούς εμφανίζεται και λέει για διάφορα θέματα είτε για τους ποινικούς κώδικες τους οποίους ψήφισε ο ίδιος, είτε για τη Novartis που βγήκε μαζί με κ. Παπαγγελόπουλο εκείνη τη νύχτα, και είπε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλαν, επιπλέον, τέσσερα περιφερειακά συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο και το Μάιο. Οι ίδιες πηγές σημειώνανε πως η διορία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές θα τεθεί στις 17 Μαρτίου, ενώ οι προκριματικές θα έχουν γίνει μέχρι τα μέσα Απριλίου, και θα πραγματοποιηθούν ανά εκλογική περιφέρεια.

Τις βασικές πτυχές της θετικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη, 12 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Στην εκδήλωση με τίτλο, “Ελληνικό όνειρο- Ζωή με αξιοπρέπεια”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει το στίγμα του αναφορικά με την οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Eurojackpot: Μοίρασε ήδη πάνω απο 30 εκατ. ευρώ – Πότε είναι η επόμενη κλήρωση
Προετοιμάζεται συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Τι συζητούν Ελλάδα και Τουρκία
Chevron Right