Στην Κύπρο θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής (4/12) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στις εξελίξεις στην περιοχή και τον συντονισμό Ελλάδας-Κύπρου ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στο Κυπριακό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.
Επίσης, από τη Λευκωσία, όπου θα βρίσκεται, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην 27η Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ και αργότερα στη διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Mediterranean Dialogues (MED), που βρίσκεται υπό την αιγίδα του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σε ό,τι αφορά την Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, οι εργασίες της θα εστιασθούν στην προώθηση του διαλόγου για θέματα ασφαλείας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή των χωρών-μελών του Οργανισμού.
Όσον αφορά τη διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της πρωτοβουλίας Mediterranean Dialogues, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο πάνελ με θέμα «Shared Prosperity and Migration» μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Πορτογαλίας.
4/12: Επίσκεψη ΥΠΕΞ @NikosDendias στην Κύπρο – Συνάντηση με Πρόεδρο @AnastasiadesCY & ομόλογο @Christodulides
Περισσότερα ➡️ https://t.co/plp7ovE34X pic.twitter.com/tTkYgP5BBw
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) December 3, 2020