Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου: Ως μη γενόμενη η συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μια νέα αρχή στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας που θα στηρίζεται στον σεβασμό των διακριτών ρόλων τους και σε μια σχέση ειλικρίνειας, η οποία δεν θα γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», συμφώνησαν ότι χρειάζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

 

Στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται ακόμα ότι «συμφωνήθηκε η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της επιτροπής διαλόγου Πολιτείας-Εκκλησίας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας», ενώ προστίθεται ότι «ο πρωθυπουργός από την πλευρά του εγγυήθηκε πλήρως τη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, ενώ ο αρχιεπίσκοπος «υπογράμμισε ότι για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η γνωστή πρόταση συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας του προηγούμενου Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη».

Στη συνάντηση συζητήθηκε, τέλος, και το ζήτημα της έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για την κατανομή θέσεων κληρικών στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2019.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εξώδικο Στέλιου Παππά σε Καράογλου για «συκοφαντικές δηλώσεις»
Κάτω από το 2% η απόδοση του νέου 7ετους ομολόγου
Chevron Right