Πολιτική

Σύγκρουση στη Βουλή για τις συνέπειες του ανοίγματος του τουρισμού χωρίς τεστ

«Στον τουρισμό πετύχαμε όλους τους στόχους που θέσαμε» είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης αλλά και τις παραδοχές κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ που μίλησαν για ανασφαλές άνοιγμα το καλοκαίρι.

Οξύτατη αντιπαράθεση για τις επιδημιολογικές συνέπειες του ανοίγματος του τουρισμού χωρίς τεστ το καλοκαίρι σημειώθηκε στη Βουλή με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να υπερασπίζεται ως «πετυχημένο» το σύστημα που εφαρμόστηκε και την αντιπολίτευση να επισημαίνει την απότομη αύξηση των κρουσμάτων που οδήγησε στο δεύτερο κύμα.

«Στον τουρισμό πετύχαμε όλους τους στόχους που θέσαμε» είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης αλλά και τις παραδοχές κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ που μίλησαν για ανασφαλές άνοιγμα το καλοκαίρι. Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης υπερασπίστηκε τον αλγόριθμο EVA που εφαρμόστηκε πειραματικά για να καταγράψει επικίνδυνες επιδημιολογικές τάσεις με λιγότερα τεστ. Επίσης υποστήριξε ότι αν είχε στηριχθεί ο εσωτερικός τουρισμός με ειδικό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού όπως πρότεινε η αντιπολίτευση τότε «θα είχαμε πάνω από 1.000 κρούσματα τον Ιούλιο». Ακόμη υπογράμμισε ότι ο ελληνικός τουρισμός πήρε διάφορα βραβεία από το εξωτερικό για τις καμπάνιες του ΕΟΤ και χαρακτήρισε «ανέξοδη» την κριτική της αντιπολίτευσης.

Σε υψηλούς τόνους ο Πάνος Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε «θράσος» στον κ. Θεοχάρη για τον ισχυρισμό του περί επιτυχούς ανοίγματος. «Η χώρα μας δεν πάει καλά. Είναι πρώτη σε θανάτους τον τελευταίο μήνα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Και έρχεστε εδώ και λέτε ότι είστε και πετυχημένοι επειδή ήταν καλοπληρωμένες και είχαν ωραία αισθητική οι διαφημιστικές καμπάνιες;» καταλόγισε στον υπουργό Τουρισμού ο κ. Σκουρλέτης. Ζήτησε, μάλιστα, εξηγήσεις γιατί το καλοκαίρι δεν υπήρχαν ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα ανάλογα με τον τρόπο άφιξης των τουριστών στη χώρα κάτι που εφάρμοσε η κυβέρνηση μόλις τώρα. «Για ποιο λόγο ήταν διαφορετικά τα πρωτοκόλλα αναλόγως αν ερχόσουν οδικά, αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά;» ρώτησε ο κ. Σκουρλέτης και κάλεσε τον κ. Θεοχάρη να αναλογιστεί πόσο μεγάλη ζημιά έγινε στον τουρισμό για του χρόνου, για χάρη αυτών των πενιχρών εσόδων.

Την «θριαμβολογία» του κ. Θεοχάρη στηλίτευσε και η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Αγγελική Αδαμοπούλου, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άνοιξε τον τουρισμό χωρίς άσφαλεια. Άσκησε δε κριτική στον αλγόριθμο EVA ο οποίος εφαρμόστηκε πειραματικά στην Ελλάδα δίχως να έχει δημοσιευθεί πρώτα σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό με κριτές. Η κυρία Αδαμοπούλου επικαλέστηκε μάλιστα την επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) όπου καταγγέλλεται ότι ο αλγόριθμος δεν έχει επιστημονική τεκμηρίωση.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Κεραυνός» του Κέιν από τα 30 μέτρα και 1-0 για την Τότεναμ (vid)
Κρούσματα σήμερα 13/12: Το click away, το «όχι στα πειράματα» και η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Chevron Right