«Δεν πρόκειται για απλή διαδικασία. Θα είναι πρωτοφανής υγειονομική άσκηση με πρωτόγνωρες δυσκολίες στην εφαρμογή» είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν προβλήματα ήδη από τον σχεδιασμό του όλου εγχειρήματος.
«Πρόκειται για πολύ απαιτητικό έργο το οποίο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ» πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα κ. Κικίλιας και σημείωσε ότι χρειάζεται «εξαιρετικά λεπτομερής σχεδιασμός» με συνυπολογισμό «εκατοντάδων παραμέτρων» που πρέπει να προβλεφθούν και μεγάλη ακρίβεια στην επιχειρησιακή εκτέλεση. Μάλιστα, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την εθνική μάχη για τον εμβολιασμό.
Την πρόταση του υπουργού Υγείας για εθνική ομοψυχία στον εμβολιασμό αποδέχτηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης δηλώνοντας: «Είναι γνωστό πως είμαστε όλοι θετικοί στον εμβολιασμό». Όμως, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει σε αυτό το ζήτημα τα λάθη που έκανε τους προηγούμενους μήνες στη διαχείριση της πανδημίας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Ελπίζουμε να μην φτάσουμε να δούμε μια κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει και τη διαδικασία του εμβολιασμού όπως αντιμετώπισε όλες τις κρίσιμες διαδικασίες της πανδημίας, όπως τα σκόιλ ελικικού και τις μάσκες γίγαντες».
Διαβεβαιώσεις για τη θετική στάση και του MέΡΑ 25 στο εγχείρημα του εμβολιασμού έδωσε στη Βουλή η βουλευτής του κόμματος Φωτεινή Μπακαδήμα. Πρότεινε, ταυτόχρονα, τα κέντρα εμβολιασμού να μην κλείσουν στη συνέχεια αλλά να γίνουν Κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, που στηρίζει δημοσίως την προσπάθεια του εμβολιασμού, τοποθετήθηκε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση δεν εγγράφει στον Προϋπολογισμό του 2021 αυξημένα κονδύλια για την υγεία αλλά περιορίζεται σε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι θα δοθούν όσα χρήματα χρειαστούν.