Πολιτική

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση είναι «τεχνολαϊκιστική», το click away δεν είναι για όλους

Σφοδρή επίθεση Τσακαλώτου στην κυβέρνηση. Το click away και η «τεχνολαϊκιστική» κυβέρνηση. 

«Τεχνολαϊκισμό» αντίστοιχο με του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον καταλόγισε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο τομεάρχης οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η τεχνοκρατία και ο λαϊκισμός πάνε μαζί στους λόγους του κ. Μητσοτάκη, του κ. Τραμπ και του κ. Τζόνσον» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχείρησε να παρουσιάσει την έκθεση Πισσαρίδη ως τεχνικά ουδέτερη.

Επίσης του επέρριψε ότι υπόσχεται λαϊκιστικά υποστήριξη σε όλες τις επιχειρήσεις ενώ ουσιαστικά στηρίζει μόνο τις μεγαλύτερες. Ο κ. Τσακαλώτος έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση του αμφιλεγόμενου click away το οποίο σύμφωνα με καταγγελίες του επιχειρηματικού κόσμου λειτουργεί σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. «Είναι το click away για όλους;» διερωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος χωρίς να πάρει απάντηση.

Ο τομεάρχης Οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε μεν ότι στο εννιάμηνο η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από τον μέσο όρο της Ευρώπης αλλά κατέθεσε στη Βουλή στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο. «Έχετε καταντήσει το ΥΠΟΙΚ στην επικοινωνία στο επίπεδο των επικοινωνιολόγων του Τράμπ και του ίδιου του Τραμπ» είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο.

Σκυλακάκης: Ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να έχει αξιοπιστία στις αγορές

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, καταλόγισε στον κ. Τσακαλώτο ότι αναλώνεται σε αναλύσεις για την παγκόσμια ανισότητα οι οποίες όμως δεν βοηθούν τη χώρα όταν καλείται να δανειστεί στις αγορές. «Αν λες στις αγορές ότι αλλάζει το μοντέλο, δεν θα σε δανείσουν» είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον τον κατηγόρησε ότι διαστρέβλωσε τους ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομικών σχετικά με τις λάθος προβλέψεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκαμψη.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πόσα τεστ έγιναν σήμερα
Έλενα Ακρίτα: Δεκτή η παραίτηση της μετά από δύο ημέρες
Chevron Right