Πολιτική

Προσλήψεις, νέο μισθολόγιο και μπόνους παραγωγικότητας υποσχέθηκε η Νίκη Κεραμέως για το Δημόσιο

«Βασικός στόχος είναι να υπάρξουν ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον πολίτη» είπε, ακόμα, η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αποκάλυψε το Σάββατο (01/07) τις προτεραιότητες της επανεκλεγείσας κυβέρνησης της Ν.Δ. για το Δημόσιο, υποσχόμενη – μεταξύ άλλων – προσλήψεις, νέο μισθολόγιο και μπόνους παραγωγικότητας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι βασικός στόχος είναι να υπάρξουν «ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον πολίτη: στα νοσοκομεία, στην παιδεία, συνολικά και παντού». Είπε, επίσης, πως ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι «θα υπάρχει επιμόρφση και αξιολόγηση του προσωπικού, παράλληλα με στοχοθεσία και βασική επιδίωξη την βελτίωση της παροχής έργου στους πολίτες».

«Θα υπάρχει μπόνους παραγωγικότητας, ανέλιξη και ανάπτυξη και για αυτό είναι απαραίτητη η επιμόρφωση των υπαλλήλων για να γίνονται καλύτεροι», είπε η υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας σχηματικά λόγο για «μια δια βίου μάθηση», ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και κύκλοι κινητικότητας στο Δημόσιο.

«Έχουμε πει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο: για κάθε αποχώρηση υπάρχει μια πρόσληψη στο Δημόσιο. Ως κυβέρνηση πρέπει να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες, γιατί πχ. με την ψηφιοποίηση του Κράτους μπορεί να μην χρειάζεται η αναπλήρωση μιας θέσης, ενώ υπάρχουν ανάγκες για να καλυφθούν πχ. στην υγεία. Ενδεικτικά, στην Παιδεία, διορίσαμε τα τελευταία χρόνια 28.500 εκπαιδευτικούς, μετά από 11 χρόνια έγιναν προσλήψεις, διότι υπήρξε προτεραιοποίηση», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Αναφορικά με τις προσλήψεις, η ίδια σημείωσε πως «έχει προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός τον κλάδο της Υγείας», συμπληρώνοντας: «Έχει δεσμευθεί (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία και αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο αυτής της προτεραιοποίησης, με πλήρωση των θέσεων όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες ενώ, παράλληλα, θα υπάρχει διαρκής επιμόρφωση του προσωπικού για να γίνεται καλύτερο».

Όπως σημείωσε, «ήδη υπάρχει πρόγραμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης για επιμόρφωση 250.000 δημοσίων υπαλλήλων».

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ακόμη ότι προωθείται η «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση», σημειώνοντας ότι «το πως ορίζονται οι αρμοδιότητες σε κυβέρνηση, περιφέρειες, αποκεντρωμένες διοικήσεις και δήμους, ώστε να γίνει ορθολογική κατανομή τους, έχει μεγάλη σημασία προκειμένου να δίνονται λύσεις για τον πολίτη».

Τέλος, ερωτηθείσα για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Εσωτερικών είπε: «Εμείς θέλουμε γόνιμη αντιπολίτευση. Ήταν αναμενόμενη η παραίτηση Τσίπρα, μετά από τρεις ήττες. Οι πολίτες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχει κλείσει ένας κύκλος στη χώρα μας, που είχε να κάνει με τον διχασμό και την τοξικότητα. Πάμε σε νέο κύκλο, που μετράει η απόδοση των μέτρων και των πολιτικών, αυτό ανοίγει έναν νέο κύκλο στην μεταπολίτευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΣΥΡΙΖΑ: Στο «φουλ» οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα – Oι υποψήφιοι και οι διαδικασίες
Φωτιά στο Κορωπί
Chevron Right