Πολιτική

Πέτσας: Να μη γιορτάσει ο κορονοϊός τα Χριστούγεννα

Νέα μέτρα σε Κοζάνη και Δυτική Αττική «φωτογράφισε» ο Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας έκκληση στους πολίτες ενόψει των εορτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξήγησε την επικινδυνότητα της κατάστασης σε τοπικό επίπεδο και ιδιαίτερα σε Δυτική Αττική και Κοζάνη, λέγοντας μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν και αυστηρότερα μέτρα. Όπως είπε η Επιτροπή εξετάζει την κατάσταση και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

«Πιθανό αλλά όχι βέβαιο» να γίνουν ανακοινώσεις για τυχόν νέα μέτρα ακόμα και εντός της ημέρας τόνισε ο κ. Πέτσας. 

«Να μην επιτρέψουμε στον ιό να γιορτάσει» είπε ο κ. Πέτσας και επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαλάρωση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ζήτησε δε κάθε οικογένεια να γιορτάσει με μια συγγενική ή φιλική οικογένεια αυτές τις γιορτές.

Σχετικά με τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που επικρατεί για το ότι στους ναούς επιτρέπονται έως και 50 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς ο κ. Πέτσας επισήμανε: «Είμαστε εδώ και συζητάμε. Προβληματίζει και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τους ειδικούς. Ανάλογα με τις εισηγήσεις θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Σε ερώτηση για το εμβόλιο της Pfizer, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναμένονται την εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά. 

«Υπομονή καταρχάς για την έγκριση» σημείωσε σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα. 

Για το πόσα εμβόλια θα παραλάβει η Ελλάδα τον Φεβρουάριο, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «υπάρχουν συμβόλαια προαγοράς», ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό, καθώς όπως είπε «δεν ήταν στο ύψος που αναμέναμε για τον Ιανουάριο». «το σύστημα χρειάζεται χρόνο να βρει τον ρυθμό του» σημείωσε. 

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Νέα μέτρα σε Δυτική Αττική και Κοζάνη «φωτογράφισε» ο Στέλιος Πέτσας
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Ενέργειας ΗΠΑ: Στο επίκεντρο η ενεργειακή συνεργασία το δυο χωρών
Chevron Right